Zomerse smoothie bowl met perzik

Good morning! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in de zomer wil ik het liefst iets verfrissends als ontbijt. Smoothie bowls vind ik daarom perfect. Als je dit ziet wordt je toch meteen vrolijk? Je kan er zo veel variaties op maken en je krijgt meteen een portie fruit en groente binnen.

Groente in een smoothie bowl? Yes, namelijk bloemkool! Dit is weer een ontdekking die ik tegen kwam op dit blog en daarna heel veel ben gaan gebruiken. De bloemkool maakt je smoothie dikker, romiger en vullender zonder onnodig veel calorieën toe te voegen. En geloof me, de smaak verandert er niet door. Dit is zo een fijne manier om meteen wat extra groenten in je maaltijd te verwerken.

Recept voor de perzik smoothie bowl

Goed, daar naar het recept. Dit is eigenlijk heel makkelijk te maken. Je hebt nodig:

  • 2 perzikken
  • Ongeveer 120 gram diepvriesbloemkool
  • Een scheutjes (amandel)melk
  • Een halve schoop vanille-eiwitpoeder

Al deze ingrediënten doe je bij elkaar in een sterke blender. Als je blender moeite heeft met de bevroren bloemkool, kun je die altijd eerst even buiten de vriezer zacht laten worden. Een extra beetje (amandel)melk kan ook helpen, maar het moet wel dik genoeg blijven om met een lepel te eten.

Vervolgens giet je het geheel in een kom, en maak je het af met toppings naar keuze. Ik heb hier wat muesli, lijnzaadmix en kokoschips gebruikt. Eet smakelijk!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: