Waarom je niet ver weg hoeft voor het avontuur-gevoel

Dat ik gek ben op reizen is inmiddels wel bekend. Mijn ultieme favoriet tot nu toe was Thailand, en ik heb nog een eindeloze lijst met verre bestemmingen waar ik graag heen wil. Maar om nieuwe plekken te verkennen hoef je niet meteen je koffers te pakken en op een vliegtuig te springen. De afgelopen tijd heb ik best wat tripjes gemaakt dichter bij huis. Bijvoorbeeld naar Rotterdam, Texel en Antwerpen. En weet je wat? Dat voelde net zo goed als een mini-vakantie.

Het leuke van dit soort weekendjes weg vind ik dat je even helemaal weg bent uit je eigen, vertrouwde omgeving. Weg van je normale routines en verplichtingen. Je gaat meteen helemaal op in je omgeving en het verkennen van een nieuwe plek, zoals je dat ook bij een verdere reis zou doen. En dat zonder dagen vrij te hoeven nemen, een lange reis, of veel geld uit te geven.

Misschien is het je opgevallen dat de categorie “reizen” in het menu op mijn site is veranderd in “explore”. Dat heeft hiermee te maken. Ik vind het net zo leuk om leuke events en hotspots in de buurt te delen. De wereld zit vol met nieuw avonturen en dingen om te ontdekken, niet alleen ver weg. Ik ben me daar steeds bewuster van, en sta er steeds meer voor open.

Haal het meeste uit je tijd

Laatst las ik dit artikel, waarin wordt uitgelegd hoe je het weekend voor je gevoel langer laat lijken. De conclusie? Doe nieuwe ervaringen op. Als je iets doet dat je nog niet eerder hebt gedaan, of op een voor jou onbekende plek bent, slaan je hersenen deze herinnering uitgebreid op. Als je dingen doet die voor jou niet bijzonder zijn, onthou je daar juist minder van, en lijkt de tijd ook sneller te zijn gegaan. En zo ervaar ik dat ook! Als je nieuwe dingen doet heb je al snel het gevoel dat je er echt even tussenuit bent geweest. Hoe ver weg je dan gaat of hoe kort het eigenlijk maar was, is niet heel belangrijk.

Tips & tricks

Wil je het ook een keer proberen? Hier zijn nog een aantal tips.

  • Think outside the box! Steden waar je helemaal niet snel op zou komen om heen te gaan kunnen juist heel leuk zijn.
  • Couchsurfing. Ik heb wel vaker verteld over deze website. Het is een geweldig platform om in aanrakingen te komen met mensen waarbij je kan overnachten. Lekker budget, en je kan meteen tips krijgen van je host.
  • Spoordeelkaartjes en andere aanbiedingen. Heb je nog een gratis studentenreiskaart? Lucky you. Ik niet meer, dus ik hou tegenwoordig in de gaten of er leuke aanbiedingen zijn met de trein.
  • Festivals, evenementen en musea. Dat ene musea of toffe evenement waar je wel een keer naar toe zou willen, maar wat net te ver weg is om even heen en weer te gaan? Misschien kan je daar wel overnachten, en meteen andere dingen in de omgeving meepakken.

Voor mij is dit een leuke en haalbare manier om net een beetje extra uit het leven te halen. Ik hoop dat ik hiermee wat inspiratie heb kunnen geven!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: