Veranderingen op mijn site

Misschien was het je opgevallen, misschien ook niet, maar de laatste tijd zijn er wat dingen veranderd aan mijn blog. Naast wat wat kleine aanpassingen staan er nu andere categorieën in het menu. Eerst stonden daar dingen als “fashion” en “beauty”. Nu zie je ineens happiness, groei en gezondheid. Hoe dat zit leg ik je graag uit.

Toen ik mijn blog startte, alweer zo’n 2 jaar geleden, deed ik eerst een hoop research. Uitleg over WordPress, fotografie-tutorials, en vooral veel tips en advies van andere bloggers zocht ik allemaal af. En er was één stukje advies, eigenlijk de allereerste stap in het opzetten van een blog, die steeds maar terugkeerde: Bedenk waar je precies over wil schrijven. Baken jouw onderwerp af, jouw specialisatie. Find your niche.

En dat was nou net het probleem, die had ik op dat moment niet. Ik zat op dat moment best met mezelf in de knoop en wist niet goed wat ik wilde, waar ik precies interesse in had, en waar ik me op wilde focussen. Dus besloot ik dat stapje gewoon over te slaan en niet echt een keuze te maken. Ik blogde een beetje over van alles en nog wat. Ik las zelf veel fashion- en beautyblogs, dus werden dat bijna automatisch 2 knoppen in het menu van mijn nieuwe site.

Inmiddels ben ik een tijdje verder, en begin langzaam tot de ontdekking te komen dat ik misschien toch wel een specifieke interesse heb. Ik ben immers dagelijks bezig met eten, koken en bakken, en nieuwe recepten ontdekken. En het liefst allemaal healthy, want ook dat is iets waar ik steeds meer mee bezig ben. Het is niet voor niets dat ik het afgelopen jaar stage heb gelopen bij zowel een yogastudio als een gezond ontbijtmerk. Daarnaast kan ik ook uren lezen over mindfulness, zelfontwikkeling, productiviteit en psychologie. Al deze onderwerpen bij elkaar, misschien nog het beste samen te vatten als wellness of self-care, misschien is dat wel “mijn ding”?

Het doel van bloggen is voor mij altijd geweest een stukje van mezelf met de wereld te delen, en een plek te hebben waar ik mijn enthousiasme voor bepaalde dingen kwijt kan. Dan kan pas door over dingen te schrijven waar ik echt een passie voor heb. Daarom besloot ik een nieuwe draai aan mijn blog te geven en wat andere onderwerpen te introduceren. De dingen delen die zo dicht bij mij liggen blijft voor mij altijd een uitdaging. Net als mezelf specialiseren, knopen doorhakken en de keuze maken voor één richting. Maar beide dingen zijn wel nodig om duidelijker naar buiten te brengen wie ik ben.

Overigens betekent dit niet nu een zweverige self-development site gaat worden. En ook geen hardcore #fitgirl blog, want zo ben ik zelf ook niet. Artikeltjes over reizen, outfitfoto’s, en andere persoonlijke dingen blijf ik net zo leuk vinden om te posten. Het is meer een soort rode draad, die toch steeds terug komt in de dingen waar ik me op focus.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. 10/01/2017 / 10:42

    Het is jouw blog, dus vooral lekker doen waar jij je fijn bij voelt en waar jouw interesses liggen! Ik ben heel benieuwd naar hoe je site zich gaat ontwikkelen.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: