Thuis sporten? Zo begin je!

Hoe maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk om regelmatig te sporten? Ik woon praktisch naast de yogastudio waar ik regelmatig heen ga, dus je zou zeggen dat ik echt geen excuus heb om een les over te slaan. Niets is minder waar: Hoe leuk ik de lessen ook vind, ik ben regelmatig met mezelf in discussie: Vandaag wel of niet gaan? Morgen is er een les die ik leuker vind, maar dan heb ik eigenlijk geen tijd. Toch vandaag dus. In de ochtend of avond? De avondles is net onhandig met het avondeten… Als ik de ochtendles pak, red ik dan mijn afspraak nog?

Misschien herken je dit, misschien ook helemaal niet. Ik besefte me in ieder geval, mede door dit artikel op één van mijn favoriete blogs op dit moment, dat ik mezelf iedere keer opnieuw een keuze voorleg. Als ik nou van sporten nou eens een gewoonte zou maken, neem ik die keuze weg.

Vast workout-momentje

Ik besloot het eens te proberen, om te kijken wat er zou gebeuren. Iedere ochtend, meteen als ik wakker word en nog vóór dat ik er te veel over na kan denken, rol ik mijn yogamatje uit in de woonkamer. Om het mezelf nog makkelijker te maken, volg ik een workout van een app of YouTube video, zodat ik precies weet wat ik die dag kan doen. Vaak kost de hele routine mij ongeveer 40 tot 45 minuten, en dan ben ik klaar. Mijn nieuwe routine zorgt ervoor dat ik in mijn hoofd minder bezig ben met het wel of niet sporten, maar het uiteindelijk wel vaker doe. Win-win! Zelfs tijdens mijn reisje naar Spanje heb ik iedere ochtend even tijd doorgebracht op mijn matje.

Sporten en yoga combineren

Dit betekent niet dat de ochtend-workout mijn yogalessen vervangt. Ik ga er nog steeds graag heen, maar hoef het niet meer kosten wat het kost in mijn planning te proppen. Komt het uit om naar een lesje te gaan, top! En zo niet? Dan is het geen probleem, want ik heb mijn vaste workout gehad. Op deze manier blijft yoga iets wat ik doe voor mijn plezier, wanneer ik er behoefte aan heb, in plaats van een verplichting om steeds maar rekening mee te houden.

Waar vind je workouts voor thuis?

De volgende apps vind ik prettig om te gebruiken:

En als ik meer zin heb in een video, zijn dit mijn favoriete kanalen:

Wat heb je nodig om thuis te sporten?

Het fijne aan sporten op deze manier vind ik dat het zo toegankelijk is! Het hoeft je in principe helemaal niets te kosten. Als je op YouTube zoekt naar “bodyweight” of “no weights” zijn er meer dan genoeg workouts die je kunt doen zonder materiaal. Het kan natuurlijk wel handig zijn om wat materiaal in huis te halen. De volgende dingen zou ik je aanraden:

That’s it! Tot nu toe bevalt mijn nieuwe routine erg goed. Zijn er meer mensen die thuis sporten? Dan ben ik benieuwd naar jullie favoriete apps, YouTube kanalen of andere handige tips!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:
Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: