This was October

Vorig jaar ben ik begonnen met de “This was…” maandoverzichten op mijn blog, maar na en aantal maanden is het er bij in geschoten. Best zonde, want ik vond het een leuke manier om terug te kijken op mijn maand en kleine dingen te delen die misschien niet een complete blogpost verdienen. Daarom wil ik het vanaf deze maand weer oppakken. Dit was mijn oktober!

Op de eerste dag van oktober kwam het artikel online waarin ik vertelde over de veranderingen op mijn blog. Ik ben nog steeds heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om me te richten op nieuwe onderwerpen als happiness, gezondheid en food. Ik merk dat ik weer vol inspiratie werk aan artikelen, en hier een heleboel dingen in kwijt kan waar ik graag over schrijf. Ook merk ik dat de nieuwe onderwerpen prima kunnen bestaan naast mijn oude categorieën zoals lifestyle, fashion en travel. Ik vind gewoon zo veel verschillende dingen leuk, en het verdient allemaal een plekje op mijn blog.

Dit recept voor banaan-choco havermout, bijvoorbeeld. Normaal plaats ik dit soort foto’s wel op Instagram maar op mijn blog kwamen niet heel vaak recepten voorbij. Maar op Instagram ontving ik zo veel enthousiaste reacties dat ik besloot het recept wel te delen. Ik vind het de laatste tijd steeds leuker om in de keuken te staan en van alles te maken, dus dit soort artikelen kun je vaker van mij verwachten.

Deze foto maakte Alex bij ons thuis. Ik ben nog steeds mega blij met ons appartement, maar het enige nadeel vind ik dat we geen tuin of balkon hebben. Als het dan af en toe mooi weer is en ik heb zin om toch even “buiten” te chillen ga ik hier in het open raam zitten.

Ik was in Den Haag al heel vaak langs More Pastry gelopen, en eindelijk besloot ik een keer iets te gaan eten. Ik bestelde dit taartje met pure chocolade en koffie, echt heerlijk! Het leuke aan More Pastry is dat ze alle gebakjes maken met alleen maar healthy, pure ingredienten. Less is more, dit is het bewijs.

Deze maand stond voor mij vooral in het teken van veel werken. Links had ik een rustig plekje buiten gevonden op de campus van de EUR waar ik lekker kon studeren. Hier kon ik precies genieten van het warme weer maar nog wel het scherm van mijn laptop zien in de schaduw.

De foto rechts maakte mijn opdrachtgever toen ik bij haar aan het werk was op het kantoor van Brook Communications. Ik werk hier nu sinds de zomer met enorm veel plezier. In die korte tijd heb ik al zo veel geleerd. De kans is groot dat het kantoor binnenkort verhuist naar een andere locatie. Maar deze werkplek is ook erg fijn!

Den Haag <3 Ik vind het heerlijk om zo in het centrum van de stad te wonen. Wanneer ik mijn huis uit loop kom ik meteen bij dit leuke straatje met terrasjes en aan het einde de Paleistuin.

Links: Weekend! Op zondag vinden Alex en ik het soms leuk om een lekker ontbijtje (of eerder brunch) te halen bij de bakker. Kopje koffie erbij en klaar.

Rechts: Dit weekend was ik met iets heel leuks bezig. Yogastudio Balanzs had een tijdje terug een oproep geplaatst voor mensen die model wilden staan in een fotoshoot. Daar werd ik voor uitgekozen, super leuk! Op de dag van de shoot hadden we erg veel geluk met het weer en besloten we naar Scheveningen te rijden om de foto’s op het strand te maken. Volgens mij zijn de foto’s heel mooi geworden. De resultaten van de shoot laat ik natuurlijk zien als ze klaar zijn. Spannend!

Hoe perfect ziet deze appeltaart er uit? Ik bakte hem in het weekend samen met Alex, en voor een eerste poging vond ik hem goed gelukt. Doordat onze oven niet heel sterk is had hij er eigenlijk iets langer in gemoeten dan in het recept stond, maar dat weten we nu voor de volgende keer. Hij was in ieder geval lekker!

Yes, Halloween! Op kerst na is dit mijn favoriete feestdag, en ik vind het zo leuk dat het hier in Nederland steeds vaker uitgebreid gevierd werd. Ik ging met Alex en een groep van zijn vrienden mee naar een pubcrawl in Den Haag. Ik als sugar skull, hij als Romein. Het klaarmaken vond ik al net zo leuk als de avond zelf.

Afspreken met vrienden in Rotterdam. Vorig jaar deden we allemaal dezelfde pre-master Media Studies, maar niet iedereen is dit jaar verder gegaan met de master. We zien elkaar daardoor een stuk minder, dus het was heel gezellig om weer een keer af te spreken.

Ik heb de maand wat minder goed afgesloten. De laatste week zit ik even niet zo lekker in mijn vel. Ik denk dat het komt door een aantal dingen die allemaal tegelijk gebeurden. De keuze voor een scriptie-project, meerdere belangrijke deadlines, er ging iets fout bij mijn inschrijving voor de vakken die ik in term 2 wil doen, mijn fiets was ineens verdwenen en door iemand in een gracht gegooid. Ik zat er een beetje doorheen en had nergens meer energie voor of zin in. Ik besloot de afgelopen week wat dingen af te zeggen waardoor ik iets rustiger aan kan doen.

Komende week ben ik een weekje vrij, dus dan heb ik nog even wat meer tijd voor mezelf. Daarna hoop ik dat ik me wat beter voel en er weer tegen aan kan.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: