Stadsspelen Den Haag: Escamp

De Stadsspelen Den Haag

Op Instagram en Twitter had ik het al aangekodigd: De komende tijd mag ik voor de gemeente Den Haag aan de slag als blogger en social reporter op de Stadsspelen in Den Haag! De Stadsspelen zijn een initiatief van de gemeente Den Haag om de hele stad in beweging te krijgen. Daarom worden er deze lente en zomer door de hele stad evenementen georganiseerd waarbij het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk is om mee te doen met een sport of activiteit. Wil je meer weten? Dan kan je even kijken op de website!

Zelf sta ik hier helemaal achter, omdat ik heb ontdekt hoe veel beter ik me voel sinds ik een sport heb gevonden die écht goed bij me past, en ik elke week met plezier beoefen. Om te helpen dit in heel Den Haag te promoten ben ik aanwezig bij de Stadsspelen op verschillende locaties in Den Haag. Vandaag was de kick-off in stadsdeel Escamp.

Stadsspelen Den Haag Escamp

Ondanks dat het vandaag wat kouder was vergeleken met het afgelopen weekend, werd het evenement goed bezocht! Toen het officieel begon om 13:00 stond er al een groep mensen klaar om zich aan te melden voor de activiteiten. Ik haalde een programmaboekje op en begon aan een rondje over het terrein. De insteek om echt iedereen bij de activiteiten te betrekken werd meteen duidelijk. Er was een voetbaltoernooi, basketbal een een grote stormbaan, die bij de kinderen populair waren. Maar er was bijvoorbeeld ook een groot schaakspel en een graffitimuur, net weer even iets anders dus! Binnen in een sportzaal werden ook nog rolstoelbasketbal en activiteiten voor ouderen georganiseerd. Ik denk dat er echt voor iedereen wel íets leuks te doen was 🙂

Beweging en meer

Wat ik heel leuk vond was dat er, naast beweging, ook veel aandacht was voor gezond eten. Yay! Er was bijvoorbeeld een gezonde marktkraam, en deelnemers konden stempeltjes sparen voor een stuk fruit. Heel cool vond ik de smoothie-fiets, waar je zelf een smoothie kon blenden door te fietsen. Dat moest ik natuurlijk ook even proberen!

Ik heb een leuke middag gehad bij de Stadsspelen. Volgende keer ben ik er weer bij op 17 mei in stadsdeel Centrum; Ook het stadssdeel waar ik zelf vandaan kom, dus extra leuk! Wie weet zie ik je daar 😉

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: