Route voor 6 weken Maleisië, Indonesië en Singapore

Morgen is het zo ver! Alex en ik vertrekken voor meer dan 6 weken richting zuid-oost Azië voor een backpackreis. Ik heb er zo veel zin in! Twee jaar geleden waren we voor het eerst in Azië, toen ik ging werken in Bangkok om vervolgens verder door Thailand te trekken. Dat is me toen zo goed bevallen, en ik denk nog steeds heel vaak terug aan die reis. De cultuur, het prachtige landschap, heerlijk eten, en hoe ontspannen de hele leefstijl is. Tijd om terug naar Azië te gaan dus!

We begonnen onze reisplanning met het idee om naar Indonesië te gaan. Zowel bij mij als bij Alex stond dit land al langer op onze bucket list. Toen we gingen zoeken naar vluchten, bleek dat het een stuk voordeliger was om te vliegen naar Kuala Lumpur, en vanaf daar verder te trekken naar Indonesië. Toen bedacht Alex zich dat hij ook wel graag een keer naar Singapore zou willen. Zo is ons reisplan ontstaan.

Route: 6 weken in Maleisië, Indonesië en Signapore

We spraken eerst een tijdsperiode af waarin we beiden kunnen reizen. Dat is natuurlijk altijd even puzzelen met verplichtingen en belangrijke data van beide kanten. We stelden een periode vast van ongeveer 6 weken, en maakten het volgende plan:

Dag 1-3: Kuala Lumpur

Dag 4-5: Cameron Highlands

Dag 6-9: Penang

Dag 10-35: Indonesië. Wat we daar precies doen bedenken we ter plekke wel 🙂

Dag 36-39: Singapore

Dag 40-41: Melaka

Dag 42: Terug naar Kuala Lumpur voor de vlucht naar huis

Deze planning is van te voren gemaakt, maar je kan natuurlijk ter plekke flexibel blijven. Zoals je ziet hebben we voor Indonesië de route helemaal open gelaten. Er zijn zeker een aantal plekken waar ik in ieder geval heen wil, maar op deze manier kun je bepalen hoe de reis op dat moment goed uitkomt. Ook op de andere bestemmingen hebben we nog bijna geen accommodatie geboekt, behalve direct voor en na vluchten.

Ik heb megaveel zin in deze reis! Ik weet zeker dat ik weer zo veel mooie dingen mee ga maken. Natuurlijk houd komen er uitgebreide verslagen en tips hier op mijn blog. Wil je in de tussentijd meekijken, volg me dan even op Instagram!

Vakantie!
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: