Rotterdam

Alweer een jaar geleden begon ik met studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maar omdat ik ben blijven wonen in Den Haag voelt Rotterdam toch niet helemaal als “mijn studentenstad”. En dat vond ik zonde! Rotterdam is zo een upcoming stad waar enorm veel te doen is, en ik wilde daar wat meer van zien dan alleen de route van het station naar de campus en terug. Daarom besloot ik met Tara een weekendje door te brengen in de stad.

Couchsurfen

Zoals wij wel vaker hebben gedaan, zijn we gaan Couchsurfen in Rotterdam. Wie het concept niet kent: Via de website van Couchsurfing kan je overal ter wereld mensen vinden die een slaapplaats aanbieden in hun woning. Dit is helemaal gratis, en ik vind het een hele leuke manier om een nieuwe (of in dit geval minder nieuwe) plek te bezoeken. Je bent te gast bij iemand die daar zelf woont, en je vaak net even wat andere tips kan geven of dingen kan laten zien dan je zelf zou ontdekken. Waar je precies gaat slapen is altijd een beetje een verassing. We hebben wel eens een eigen privé-kamer gekregen, maar dit keer werden het logeerbeedjes in de woonkamer van onze host. Hij had een appartment met een geweldig uitzicht op Rotterdam én een boksbal in de keuken. Konden we meteen een morning workout mee doen 🙂

Spirit

De beste ontdekking van het weekend: Restaurant Spirit in de Groene Passage. Bij dit restaurant kan je terecht voor een heerlijke gezonde lunch of diner. Het leuke is dat ze elke dag 50 gerechten serveren op het buffet, en je zelf je eigen bord kan opscheppen, waarvoor je vervolgens betaalt op gewicht. Perfect voor mij, omdat ik nooit kan kiezen en het liefst van alles wat wil proberen. Alle gerechten bij Spirit zijn biologisch, vegetarisch en bereid met verse ingrediënten. En echt, het was allemaal zó heerlijk! Spirit laat voor mij echt zien hoe lekker en gevarieerd gezond eten kan zijn. Ohja, en de inrichting was ook heel foto-waardig.

De Kunsthal

Samen met onze Couchsurfing-host hebben we de Kunsthal bezocht. Ik had daar al vaak over gehoord, dus ik wilde er heel graag een keer heen. Op dit moment is daar de expositie All You Can Art, een grote ruimte waarin verschillende kunstenaars hun werk konden laten zien, en er soms ter plekke aan werkten. Ook was er een expositie van fotograaf Robert Mapplethorpe. Ik moet zeggen dat die mij meer aansprak. Ik denk dat de moderne kunst in All You Can Art gewoon niet zo mijn ding is.

 

Wij zouden wij niet zijn als we tijdens zo’n weekend niet ook even naar yoga gaan. Op zaterdag deden we dat bij Balanzs Rotterdam. Op zondag wilden we dat weer doen, maar kwam helaas te laat voor de les :’) Gelukkig ontdekten we dat er ook gratis yogalessen werden gegeven op het Schouwburgplein, en dat was uiteindelijk heel chill in het zonnetje.

Verder hebben we lekker veel rondgelopen door de stad. Ik vond het opvallend hoe veel toffe, creatieve concepten overal op straat te zien waren. Dit is dus zo’n dingetje in Rotterdam waar ik normaal niet zo op let, maar wat me nu pas echt opviel. Alles bij elkaar ben ik dit weekend wel een beetje verliefd geworden op Rotterdam. Vanaf September ben ik er voor mijn master weer vaker te vinden, en ik heb mezelf voorgenomen daar wat beter gebruik van te maken. Niet meer alleen heen en weer naar de uni dus; Ik wil meer nog meer van deze stad genieten!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: