Deze essentials heb je nodig op reis deze zomer

WAT KAN JE NIET MISSEN OP REIS?

Zoals jullie waarschijnlijk weten, maak ik deze zomer een rondreis door Maleisië, Indonesië en Singapore. Juist als je gaat backpacken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Ik ben meer dan 6 weken weg en heb alleen de spullen in mijn backpack bij me. Kleine dingen kun je natuurlijk altijd onderweg kopen. En natuurlijk zijn er online meer dan genoeg uitgebreide paklijsten met alles wat je maar nodig kan hebben voor een backpackreis. De volgende dingen zijn misschien niet noodzakelijk om mee te nemen, maar voor mij persoonlijk wel essentials om altijd bij me te hebben!

EREADER

Ten eerste mijn Kobo ereader, Ik kreeg deze een aantal jaar geleden cadeau en gebruik hem letterlijk bijna dagelijks. Het is zo makkelijk om veel boeken op één apparaat kwijt te kunnen. Ik heb hem altijd bij me, waardoor ik veel vaker lees dan vroeger. Op momenten dat ik anders doelloos door mijn feed zou scrollen (in het OV, als je ergens even moet wachten, voor ik ga slapen, noem maar op…) lees ik veel liever een paar pagina’s van een boek. Ik zal binnenkort nog een artikel online zetten met wat boekentips voor deze zomer.

SPIEGELREFLEXCAMERA

Tegenwoordig is de kwaliteit van de camera’s op telefoons zo goed dat je er een hoop mee kunt. Als je toch wat meer bezig bent met fotografie, blijf ik het prettig vinden om een spiegelreflexcamera mee te nemen. Zelf heb ik een Canon 100D, een kleine en lichte body. Sinds kort heb ik daar een 24mm 2.8 pancake lens bij, perfect om mee te reizen!

YOGAMATJE

Een yogamatje of -handdoek kan wat mij betreft ook niet ontbreken. Sinds ik in juni ben begonnen met bijna iedere dag thuis workouts te doen, wil ik dat ook graag doorzetten als ik niet in Nederland ben. Het kost maar weinig tijd, maar zorgt er voor dat ik zo goed in mijn vel zit! Je kunt kiezen voor een licht reismatje of gewoon een handdoek, wat ik in dit geval heb gedaan. Die kan ik ook meteen gebruiken om me af te drogen na het zwemmen of voor op het strand.

BEAUTYTASJE

Zeker in warme landen draag ik een stuk minder make-up dan normaal. In mijn beautytasje heb ik een soort compacte versie van mijn normale beauty-routine bij me. Een BB-cream is multifunctioneel: Verzoringen, zonnebrand en een beetje dekking in één. Een gekleurde wenkbrauwgel vind ik handig om mijn wenkbrauwen een beetje vorm en kleur te geven zonder ze meteen te hoeven bijtekenen. En met de droge lucht in vliegtuigen en airco-gekoelde hotelkamers is een goede lippenbalsem ook erg handig.

SNACKS

Ik kan het huis natuurlijk niet uit zonder snacks bij de hand. Vooral met langere vluchten is het prettig om zelf iets bij je te hebben. Ik ben fan van de Nakd bars: Makkelijk mee te nemen, helemaal gemaakt van natuurlijke en gezonde ingredienten, én megalekker. Deze smaken waren alle drie nieuw, dus ik heb gelijk even ingeslagen. Cacao coconut is mijn favoriet!

Gaan er meer mensen binnenkort of reis, of ben je misschien al weg! Ik ben benieuwd waar naartoe! Laat het achter in de comments ?

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:
Deze blogpost bevat affiliate links.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: