Premaster afgerond!

Afgelopen weekend kreeg ik heel goed nieuws: Ik heb mijn scriptie gehaald met een 8! Daarmee zit mijn premaster Media & Business aan de EUR er nu echt helemaal op, en kan ik volgend jaar beginnen met de master! Het collegejaar is voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen. Rond deze tijd vorige zomer was ik nog in spanning aan het afwachten of ik wel was toegelaten, en nu is het jaar alweer voorbij. Ik kan lekker van de rest van mijn zomer gaan genieten, en dan begint in september voor mijn gevoel het échte werk.

Van HBO naar WO

Op mijn blog heb ik wel eerder geschreven dat ik na het behalen van mijn HBO bachelor in European Studies een beetje in een dipje zat. Ik wist niet goed wat ik verder wilde doen, en nam een tussenjaar om daar over na te denken. Uiteindelijk besloot ik om door te studeren voor een master, omdat ik vond dat ik nog niet alles uit het studeren had gehaald, en me verder wilde verdiepen. Om van een HBO bachelor over te stappen naar een WO master moest ik eerst de premaster van een jaar halen, wat ik het afgelopen collegejaar heb gedaan.

Ik moet zeggen dat ik, voordat ik begon, best opkeek tegen de universiteit. Ik wist niet hoe veel moeilijker het niveau zou zijn. Tijdens mijn bachelor waren mijn resultaten prima, maar ik was bang dat ik op WO-niveau ineens door de mand zou vallen. Dat ik hiervoor niet goed genoeg was. Gelukkig is het met juist heel goed bevallen. Ik ben er echt achter gekomen dat de manier van studeren op het WO zo veel beter bij mij past. Het is meer werk, en inhoudelijk een academischer en met meer diepgang, maar ik heb het geen moment echt moeilijk gevonden. Het was juist erg prettig om zo veel zelfstandig te kunnen werken, zonder alle praktijk en groepsopdrachten die ik op het HBO altijd moest doen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt, omdat ik me bij mijn studie echt op mijn plek voel, en me zo veel heb ontwikkeld. Het was voor mij een gemiste kans geweest om dit niet te doen.

Mijn plannen voor deze zomer

Goed, nu even lekker van de zomer genieten! Ik wilde in de zomer heel graag een aantal maanden in de praktijk aan de slag, omdat alleen maar theorie lezen en onderzoekjes doen ook niet alles is 🙂 Daarom ben ik in Juni begonnen met een stage bij Oot, een nieuw gezond ontbijtmerk dat binnenkort gelanceerd wordt. Ik hou me bezig met online communicatie, fotografie, én gezonde voeding, dus het was voor mij een perfecte match. Daarnaast ben ik zelfstandig begonnen als copywriter, en heb ik nu een hele leuke opdrachtgever waar ik wekelijks voor aan het werk ben. Een drukke zomer dus, maar wel met een hoop spannende nieuwe dingen.

Alleen maar werken wordt het ook niet, want Alex en ik hebben heel spontaan besloten nog een vakantie naar Italië te boeken. Ik was er na alles echt aan toe om een weekje weg te gaan en even helemaal niks te moeten. We vliegen dus binnenkort naart Napels, en gaan vanuit daar de omgeving verkennen. Ik heb er zo veel zin in!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. 06/28/2017 / 11:00

    Wat fijn dat je je premaster hebt gehaald, gefeliciteerd! Nu lekker genieten van je zomer. Je stage klinkt heel tof trouwens!

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: