Ontdekking: Podcasts

Podcasts

Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? Ik hoorde wel eens wat over podcasts, maar wist eigenlijk niet wat het precies was en het trok me ook niet zo. Tot iemand vertelde over de podcasts Serial, die ik binnen een paar dagen helemaal af luisterde. Daarna ben ik meteen verder gaan zoeken naar meer leuke podcasts, want ik vind het eigenlijk heel fijn om naar te luisteren. Ik zet ze het liefst ‘s-avonds aan voor ik ga slapen, maar soms ook in het OV als ik geen zin heb om te lezen. Dit zijn een paar favorieten op dit moment.

Serial

De podcast waar het mee begon dus, Serial. Het is een serie van 12 episodes over Adnan Syed, die al jaren vast zit voor een moord waarvan hij zegt dat hij hem niet heeft gepleegd. In de podcast wordt zijn verhaal stukje voor stukje verteld, en probeert de maker er zelf achter te komen wat er gebeurd is. Ik vond dit echt super fascinerend, vandaar dat ik er zo snel doorheen ben gegaan.

The Art of Charm

Nog iets wat ik heel interessant vind, een podcast gericht op self-improvement. Bij The Art of Charm worden in elke aflevering verschillende onderwerpen besproken die te maken hebben met zelfontwikkeling, psychologie, productiviteit en communicatie. De aflevering zijn redelijk uitgebreid en er zijn vaak interviews of gastsprekers.

Ted Radio Hour

Ted Talks kennen de meeste mensen waarschijnlijk wel, maar wat ik niet wist is dat er ook een podcast van is. In elke aflevering van Ted Radio Hour hoor je een aantal Talks van verschillende sprekers die zijn gekozen rond een specifiek thema of onderwerp. Omdat de thema’s zo uiteenlopend zijn gaat het soms over onderwerpen waar ik nog heel weinig over wist, dus het is super leerzaam.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: