Night at the Museum

Polaroidphoto

Een van de nadelen van afstuderen is dat je officieel geen student meer bent, en dus ook geen gebruik meer kan maken van de studenten-OV. Vorige week was mijn kaart voor het laatst geldig, en om daar  nog een keer goed gebruik van te maken besloten ik en Tara om een nachtje naar Eindhoven te gaan, gewoon omdat het kan. We overnachtten daar op donderdag in het Inkijkmuseum.

DCIM152GOPRO

 

TaraInkijkmuseum

 

Wallphotos

Het Inkijkmuseum

Het Inkijkmuseum is een huisje in het centrum van Eindhoven dat wij vonden op AirBnB. De muren (en zelfs het plafond) hangen helemaal vol met schilderijen die gemaakt zijn door kunstenaars van over de hele wereld. Als je langs het huisje loopt kun je door de ramen naar binnen kijken, maar het is ook mogelijk om in een kamer te verblijven tussen de kunstwerkjes, en dat hebben wij dus gedaan!

De schilderijen zijn allemaal gemaakt met het thema “Show Your Hope” in gedachte, en het leuke is dat elke kunstenaar daar zijn eigen interpretatie aan heeft gegeven. Doordat er zo veel verschillende dingen hangen kan je in de kamer echt blijven kijken. Zelfs vlak voordat we weer vertrokken vielen ons nog steeds nieuwe schilderijen op, die we eerder over het hoofd hadden gezien. Overnachten in het Inkijkmuseum vond ik echt een leuke ervaring, de kamer is zo uniek!

LunchinEindhoven

Ludwig

Op donderdag kwamen we rond lunchtijd aan in Eindhoven, en van de beheerder van het Inkijkmuseum kregen we de tip om te gaan “lunchen” bij Ludwig. Lunchen tussen aanhalingstekens, omdat ze er tot laat in de middag alleen hun ontbijt serveren, maar die is zeker ook geschikt als lunch. Je krijgt een uitgebreide selectie van broodjes, beleg, vers fruit, jus en cake. Ook dit was weer op een aparte locatie, namelijk in een expositieruimte waar een leuk creatief sfeertje hangt.
Verder hebben we nog het centrum van Eindhoven bekeken, en gewoon lekker bijgekletst en vooral veel foto’s gemaakt. Eigenlijk hadden we dit soort dingen veel vaker moeten doen!

Liefs,

Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

6 Reacties

  1. 09/03/2015 / 15:18

    Ziet er echt heel gezellig uit! En dat eten; yumm.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: