Mijn versie van de Capsule Wardrobe

Als je ook maar een beetje van fashion blogs houdt heb je er vast al eerder over gelezen, de “capsule wardrobe”. Het concept houdt in dat je een minimalistische garderobe opbouwt, die vooral bestaat uit basic kledingstukken die lang mee zullen gaan (zowel wat betreft kwaliteit als trendgevoeligheid) en goed met elkaar te combineren zijn. Ik heb een lijstje gemaakt met de essentiële items voor mijn garderobe.
Mijn versie van de capsule wardrobe

Veel bloggers die hun kledingkast op deze manier vullen doen dat volgens bepaalde regels; ze beperken bijvoorbeeld het aantal items dat ze willen gebruiken, of stellen voor elk seizoen een specifieke set samen. Zelf moet ik eerlijk toe geven dat ik me er nooit zo strikt aan zou kunnen houden. Ik vind het veel te leuk om af te wisselen met kleding en regelmatig iets nieuws uit te proberen. Toch merk ik ook dat ik de laatste tijd wel meer behoefte heb aan meer goede basics. Meestal heb ik een paar favoriete items in mijn kast waar ik veel van mijn outfits verder omheen bouw. Misschien heeft het te maken met ouder worden, en je wat volwassener willen kleden?

Hoewel ik me niet helemaal aan de capsule wardrobe wil houden, vind ik het wel een fijn idee om wat minder vaak nieuwe dingen te kopen, en te zorgen dat de dingen die ik wel koop een investering zijn voor langere tijd. Zo zorg je ook nog dat je kledingkast niet uitpuilt van de spullen die je koopt en vervolgens maar 1 of 2 keer draagt. Ik heb in ieder geval een overzichtje gemaakt de meest belangrijke basics voor mijn persoonlijke garderobe.
Mijn capsule wardrobe
De items heb ik bij elkaar gezocht op Polyvore.

Zoals je ziet zijn het allemaal vrij simpele items in neutrale kleuren, dat vind ik nou eenmaal het fijnste om als basis te gebruiken. Hier kan ik meer opvallende kledingstukken en accessoires mee combineren om er meer mijn eigen stijl van te maken. Items die ik al heb zijn trouwens met groen gemarkeerd, zodat ik weet naar welke dingen in nog moet zoeken de volgende keer dat ik door een winkelstraat loop. Verder kan ik dit gebruiken als een soort stijl-visionboard, en hoop zo steeds een stapje te kunnen maken richting een efficiëntere, klassieke garderobe.

Liefs,
Kayleigh

 

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

12 Reacties

 1. 08/17/2015 / 21:00

  Best een tof idee, ik zou het zelf niet kunnen hoewel ik eigenlijk niet eens zo heel veel kleding heb. Mooie items heb je geselecteerd!

 2. 08/17/2015 / 21:22

  Haha het gaat mij ook nooit lukken om me hier precies aan te houden, maar ik vond het wel een goed uitgangspunt. Nu nog aan de items zien de komen die ik nog mis!

 3. 08/18/2015 / 12:18

  Mooie lijst heb je gemaakt, hier kun je echt veel mee! Ik ben ook bezig met het kopen van echte basics, om iets soortgelijks te doen. Maar met zo weinig items zou ik het denk ik niet kunnen

 4. 08/18/2015 / 13:07

  Grappig, eigenlijk merk ik sowieso dat steeds meer meiden zich hier mee bezig houden, in ieder geval in het blogwereldje. Voor mij zijn dit natuurlijk niet de enige items die ik wil gebruiken, maar gewoon de meest belangrijke 🙂

 5. 08/18/2015 / 17:50

  Ziet er een goede capsule uit! Ik snap ook niet dat sommigen zich echt aan een bepaald aantal stukken houden. Ik zou ook wel graag wat minder kleding hebben, alleen lukt het mij niet zo goed. Misschien moet ik ook maar wat meer gaan investeren in basics!

 6. 08/18/2015 / 18:33

  Het blijft ook altijd moeilijk, minder kleding hebben. Zelf ben ik begonnen met heel veel weg doen wat niet meer bij me paste. En dan vooral opletten dat er niet te veel weer bij komt!

 7. 08/19/2015 / 20:19

  Vind die soort artikelen heel leuk om te lezen omdat het mij echt interesseert hoe meiden een capsule wardrobe creëren of weinig kledingstukken toch leuke outfits te maken! Je hebt het zelf super handig gedaan met die groene rondjes :). Ben zelf ook steeds meer basics gaan kopen en wil mijn kledingkast echt proberen te minimizen (fingers crossed dat dat ooit een keer gaat lukken)!

 8. 08/20/2015 / 11:43

  Het is inderdaad heel inspirerend om te zien hoe anderen dit doen, vaak zie je bij mensen toch wel een duidelijke stijl terug, ook als ze zo weinig items gebruiken. Succes met het minimizen van jouw eigen kledingkast!

 9. 08/23/2015 / 12:32

  Echt een goed en leuk idee, ik merk dat ik tegenwoordig ook eerder ga voor 1 goed item in plaats van 10 items die alleen voor 1 seizoen interessant zijn.

 10. 08/28/2015 / 10:26

  Inderdaad een leuke richtlijn, nu ik dat zo lees merk ik zelf ook dat ik mij richt op basics, alleen koop ik er gelijk 3 of 4 van hetzelfde soort in verband met kwaliteit haha

 11. 08/28/2015 / 21:44

  Haha dat is ook best slim! Als je ergens tevreden mee bent en het veel gebruikt kan je er net zo goed meerdere van kopen.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: