Fashion,  Lifestyle

Mijn versie van de Capsule Wardrobe

Als je ook maar een beetje van fashion blogs houdt heb je er vast al eerder over gelezen, de “capsule wardrobe”. Het concept houdt in dat je een minimalistische garderobe opbouwt, die vooral bestaat uit basic kledingstukken die lang mee zullen gaan (zowel wat betreft kwaliteit als trendgevoeligheid) en goed met elkaar te combineren zijn. Ik heb een lijstje gemaakt met de essentiële items voor mijn garderobe.
Mijn versie van de capsule wardrobe

Veel bloggers die hun kledingkast op deze manier vullen doen dat volgens bepaalde regels; ze beperken bijvoorbeeld het aantal items dat ze willen gebruiken, of stellen voor elk seizoen een specifieke set samen. Zelf moet ik eerlijk toe geven dat ik me er nooit zo strikt aan zou kunnen houden. Ik vind het veel te leuk om af te wisselen met kleding en regelmatig iets nieuws uit te proberen. Toch merk ik ook dat ik de laatste tijd wel meer behoefte heb aan meer goede basics. Meestal heb ik een paar favoriete items in mijn kast waar ik veel van mijn outfits verder omheen bouw. Misschien heeft het te maken met ouder worden, en je wat volwassener willen kleden?

Hoewel ik me niet helemaal aan de capsule wardrobe wil houden, vind ik het wel een fijn idee om wat minder vaak nieuwe dingen te kopen, en te zorgen dat de dingen die ik wel koop een investering zijn voor langere tijd. Zo zorg je ook nog dat je kledingkast niet uitpuilt van de spullen die je koopt en vervolgens maar 1 of 2 keer draagt. Ik heb in ieder geval een overzichtje gemaakt de meest belangrijke basics voor mijn persoonlijke garderobe.
Mijn capsule wardrobe
De items heb ik bij elkaar gezocht op Polyvore.

Zoals je ziet zijn het allemaal vrij simpele items in neutrale kleuren, dat vind ik nou eenmaal het fijnste om als basis te gebruiken. Hier kan ik meer opvallende kledingstukken en accessoires mee combineren om er meer mijn eigen stijl van te maken. Items die ik al heb zijn trouwens met groen gemarkeerd, zodat ik weet naar welke dingen in nog moet zoeken de volgende keer dat ik door een winkelstraat loop. Verder kan ik dit gebruiken als een soort stijl-visionboard, en hoop zo steeds een stapje te kunnen maken richting een efficiëntere, klassieke garderobe.

Liefs,
Kayleigh

 

12 Comments

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: