Marseille

 

Marseille in de winter

Marseille in de winter

Marseille in december

Tickets naar Marseille

Toen Tara en ik op de site van Ryanair vliegtickets naar Marseille zagen voor €15 konden we die niet laten liggen. Even door onze agenda’s spitten naar een moment dat we allebei vrij waren (nog best een opgave) en boeken maar. De stad heeft me positief verrast.

Vorige week schreef ik nog dat ik een weekendje naar Groningen was, en deze keer was ik in Marseille. Lucky me! Pas na het boeken bedachten we dat het misschien handig was om een beetje research te doen naar onze bestemming. Op internet kwamen we over het algemeen niet hele enthousiaste verhalen tegen over deze stad. Het zou vervallen en redelijk crimineel zijn. Oeps… Misschien hadden we daar van tevoren naar moeten kijken?

Airbnb Marseille Airbnb Marseille

Airbnb in Marseille

We besloten er toch gewoon het beste van te maken. Met wat research kwamen ik erachter wat wél leuke delen van de stad zijn, zodat we daar een Airbnb konden boeken. Uiteindelijk belandden we in een studio-appartement in de omgeving van Vieux Port, de oude haven van Marseille. Het appartement, compleet met een badkamer, eigen keukentje en een mooi Frans raam, zat bijna naast een metrohalte. Onder het appartement was meteen een supermarkt te vinden, waar we ’s ochtends lekker een ontbijtje haalden. En dat onveilige gevoel in de stad waar ik op internet veel over had gehoord? Dat viel eigenlijk heel erg mee! Door de locals werden wij juist heel vriendelijk benaderd, zowel in winkels als random op straat. Om ons gebrekkige Frans konden ze wel lachen, om vervolgens voor zo ver mogelijk in het Engels te helpen. So far, so good!

 

Marseille in december

Citytrip Marseille

Marseille Vieux Port

Marseille Vieux Port

Marseille Vieux Port

Marseille Vieux Port

Marseille Vieux Port

Vieux Port

Vieux Port, de oude haven van Marseille, zou het leukste gedeelte van de stad zijn, aldus het internet. Ik moet zeggen dat we even hebben moeten zoeken om ook echt het levendige deel van de stad te vinden. Wij waren er in het weekend, en dan is er gewoon niet zo veel leven op straat, viel mij op. Veel winkels, restaurants en cafeetjes waren gesloten. Uiteindelijk vonden we het centrum bij de haven, waar ook de grootste winkelstraat was. Toevallig was er op de dag dat wij hier liepen ook een festival met muziek, crêpes en glühwein. Yes, dat lijkt er meer op!

 

Marseille kerst

Marseille kerst

Marseille kerst

Winter in Marseille

Denk je even een paar dagen de zon op te zoeken in het zuiden, loop je ineens in de sneeuw ? Het was voor Marseille blijkbaar uitzonderlijk koud vorig weekend. Ik hoorde dat de sneeuw in Marseille zelfs in het nieuws was, omdat het zo uitzonderlijk was. Ik vond het eigenlijk wel gezellig! De stad was sowieso helemaal in kerstsfeer, inclusief een kerstmarkt bij de Vieux Port. Love it!

Marseille decemberHiken Calanques

Hiken Calanques
Hiken Calanques

Hiken Calanques

Hiken Calanques

Hiken Calanques

Hiken Calanques

Hiken in de Calanques

Nog iets waar ik helemaal niet bij had stilgestaan bij het boeken van dit reisje: mijn verjaardag viel op de zondag in hetzelfde weekend. Dat betekent dat ik mijn verjaardag samen met Tara vierde in Marseille! Op de heenvlucht zaten we toevallig naast een Nederlands meisje dat een uitwisseling in Marseille had gedaan en zij had een aantal tips voor ons. Een van die tips was om te gaan hiken in de Calanques. Aangezien er op zondag toch veel gesloten was, besloten we deze hike op de planning te zetten. Dat was een goede keuze! Zoals je ziet op de foto’s is het een super mooi bergachtig gebied langs de kust. Heel chill om hier te hiken. Daarna hebben we de dag afgesloten met opwarmen in een café, drankjes en sushi.

Marseille heeft mij echt positief verrast! Ik heb een hele leuke, gezellige reis gehad. Voorlopig blijf ik nu weer even thuis 🙂 Dit weekend ben ik nog een keer met Alex uit eten voor mijn verjaardag, want samen hadden we het nog niet gevierd. Fijne zondag!

 

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

9 Reacties

 1. 12/10/2017 / 12:32

  Wat heb je een prachtige foto’s gemaakt. Heb altijd al eens naar Marseille gewild.

 2. 12/10/2017 / 15:27

  Ziet eruit als een hele mooie stad! Wat fijn dat het zo leuk en gezellig was. Echt mooie foto’s!

 3. 12/10/2017 / 22:39

  Wauw wauw en nog eens wauw. Ik wist niet dat het daar zo mooi was

 4. 12/11/2017 / 04:36

  Ryanair is heerlijk ben er ook een paar keer goedkoop mee weg geweest. Je fotos zien er prachtig uit mooie stad is Marseille zo te zien

 5. 12/11/2017 / 15:49

  Wat leuk om zoveel citytrips te doen op korte tijd! Marseille ziet er geweldig mooi uit op jouw foto’s!

 6. 12/15/2017 / 11:20

  Leuke foto’s! Ik wil er dolgraag eens een keertje heen 🙂

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: