Makkelijke gevulde zoete aardappel

Op avonden dat ik alleen thuis eet heb ik vaak geen zin om heel uitgebreid te koken. Voor dat soort momenten is dit één van mijn favoriete recepten om op terug te vallen. Het is zo makkelijk en snel, en toch heb je een lekkere en voedzame maaltijd. Je kan het recept makkelijk aanpassen door de vulling aan te veranderen. Maar net wat je eigen smaak is, en wat je in huis hebt. Dit is in ieder geval hoe ik hem vaak maak.

Wat heb je nodig?

1 grote zoete aardappel
* Ongeveer een half (klein) uitje
* 1 tomaat
* Een flinke hand spinazie
* Feta
* Pepertjes

Wat moet je doen?

De zoete aardappel wordt het allerlekkerst als je hem laat garen in de oven. Zelf heb ik daar het geduld niet voor, dus ik gebruik een sneller trucje. Scrub de aardappel eerst goed schoon, zodat je hem met schil kan eten. Snijd hem daarna door het midden en doe hem in een schaaltje met een klein laagje water. Zet het schaaltje in de magnetron voor ongeveer 6-8, afhankelijk van hoe groot de aardappel is. Weinig moeite, wel een perfect gare zoete aardappel.

Ondertussen kun je de ui en tomaat in kleine stukjes snijden en in een pan doen met een beetje (olijf)olie. Wanneer de ui glazig is doe je daar nog een flinke hand spinazie en wat blokjes feta bij. Deze wil je wel mee verwarmen, maar niet te lang bakken zodat het niet te zacht wordt. De vulling kun je kruiden naar eigen smaak. Ik gebruikte zout, chilipeper, paprikapoeder en knoflook.

Als de zoete aardappel klaar is kun je de twee helften op een bord leggen, en met een vork het midden een beetje uithollen. Als de aardappel goed gaar is gaat dit heel makkelijk. Daarna kun je de vulling verdelen over de twee helften.

En dat was het! Dinner for one, megasnel op tafel getoverd. Ik had trouwens nog meer vulling over in de pan, die heb ik er na de foto bij geschept 😉 Eet smakelijk!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: