Italië deel 2: Pompeï en de Amalfikust

Daar ben ik weer, met de tweede blogpost over mijn reis naar Italië. In de vorige post vertelde ik dat Alex en ik vanuit Napels een scooter huurden, om wat tripjes te maken vanuit de stad. Vandaag laat ik zien waar we verder heen zijn geweest.

Pompeï

Het eerste uitstapje met de scooter ging naar Pompeï, ongeveer een uurtje rijden vanaf Napels. De Romeinse stad is vooral bekend doordat het werd getroffen door een uitbarsting van de Vesuvius. Door de vulkaanuitbarsting is de stad goed bewaard gebleven, en kun je er gewoon rondkijken. Je krijgt zo een heel goed beeld van hoe de stad er vroeger uit heeft gezien. Ik vond het heel bijzonder om dit in het echt te zien, omdat ik altijd zo veel over deze stad heb gehoord. Op de middelbare school zaten Alex en ik bij elkaar in de klas, en bij Latijn en KCV kwam het verhaal van Pompeï regelmatig terug. Best grappig dat we er uiteindelijk samen heen zijn gegaan toch?

Het verbaasde me hoe enorm groot Pompeï is geweest, en hoe veel het lijkt op de steden die wij nu hebben, terwijl het duizenden jaren geleden werd gebouwd. We liepen door zijstraten (met straatnaambordjes!) met kleine gezinshuisjes, grote villa’s van welvarende familie’s, een marktplein omringd met winkels en andere openbare gebouwen. Doordat er zo veel is opgegraven en gereconstrueerd leek het echt alsof we terug in de tijd waren gegaan, en ik kon me heel goed voorstellen hoe het leven toen was.

Als je in Napels bent, of ergens in de buurt van de Amalfikust, zou ik een bezoekje aan Pompeï echt aanraden. Zeker de moeite waard! Het is verder ook nog mogelijk om de Vesuvius te beklimmen. Dit was eigenlijk onze planning, maar omdat het best lastig was (veel gedoe om de vulkaan op te komen met onbetrouwbare busdiensten) zijn we daar niet meer aan toegekomen. Achteraf best jammer, want dat lijkt me ook heel tof om te doen.

Rijden langs de Amalfikust

De volgende dag maakten we vanuit Napels een roadtrip langs de Amalfikust. We kwamen langs verschillende plaatsjes, waaronder Sorrento, Positano en Amalfi. We eindigden in Salerno, waar we ‘s-avonds hebben rondgekeken en gegeten. De specialiteiten van dit gebied zijn seafood en limoncello, en we vonden een leuk restaurantje waar we voor beiden terecht konden. Daarna reden we we weer terug naar ons appartement in Napels.

Als je ‘s-ochtends op tijd vertrekt is deze route prima te doen in een dag, met tussendoor stoppen op verschillende plekken. Echt, ik denk dat dit mijn favoriete dag van de reis was. De Amalfikust is zo mooi! Overal waar je stopt heb je een uitzicht op een helder blauwe zee, de kust met dramatische rotswanden, en schattige dorpjes en stadjes aan het water. <3

Tussendoor natuurlijk even stoppen om foto’s te maken 😉

De dag hierna moest de scooter weer worden ingeleverd, en hadden we nog wat tijd over om te ontspannen in Napels. Zoals ik in mijn vorige artikel ook al schreef ben ik echt een beetje verliefd geworden op Italië, en kom heel graag nog een keer terug om te zien hoe het in andere delen van het land is.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: