Italië deel 1: Napels

Hoi! Zoals ik al eerder vertelde zit mijn collegejaar er nu echt op. Tijd voor vakantie! Tussen het werken door dan. Afgelopen week ben ik samen met Alex een weekje naar Napels geweest. Het was voor mij de eerste keer in Italië, en meteen één van mijn favoriete landen die ik tot nu toe heb bezocht. Heerlijk eten, prachtige landschappen, gezellige kleine straatjes en winkeltjes, en een hele relaxte sfeer. Ja, van dit land wil ik nog wel meer zien. Omdat ik zo megaveel foto’s heb gemaakt, heb ik besloten mijn verslag te verdelen over 2 blogposts. Kijk je mee naar deel één?

De stad Napels

Napels is een havenstad in Zuid-Italië, die net even wat minder mensen bezoeken. Als iemand naar Italië gaat hoor je al snel over Rome of Milaan, en van te voren werd ik van verschillende kanten gewaarschuwd dat Napels een wat ruigere stad is. Dat viel mij heel erg mee! Druk en dicht bebouwd is het zeker, maar ik vond de stad juist heel gezellig en authentiek. Het ligt aan de zee en dichtbij de Vesuvius, waardoor ik vaak dit soort mooie uitzichten heb gehad. Bij het terugkijken kwam ik de tweede foto tegen, met rokende vulkaan op de achtergrond 🙂

Links: Galleria Umberto I, een overdekt winkelgebied in het centrum van de stad. Ons AirBnb lag aan aan drukke winkelstraat, dus alles was lekker op loopafstand.

Rechts: Metrohalte Toledo, waar we uitstapten om naar het AirBnb te komen. Hoe tof ziet dit er uit?

Op elke hoek van de straat iets te zien

Deze foto’s laten heel goed zien hoe de sfeer is als je door Napels wandelt. Heel druk bebouwd, met allemaal kleine straatjes, huisjes en winkeltjes. Op het eerste oog een beetje chaotisch, maar er was zo veel moois te zien. Overal door de stad vonden we oude paleizen en kerken, mooie binnenplaatsjes, en historische monumenten.

Zo ook Palazzo Reale, midden in het centrum van Napels. Dit koninklijk paleis is opengesteld als museum voor bezoekers. Ik vond dit heel indrukwekkend om van binnen te zien.

 

Pizza, gelato, aperitivo

Tja, als je naar Italië gaat kan je verwachten dat er heel veel lekkers te eten is. Ik heb echt genoten van de Italiaanse keuken, en voor de komende tijd genoeg pizza en ijsjes op 🙂 Mijn favoriete ontdekking op het gebied van Italiaanse eetgewoonten: het aperitief, vanaf een uurtje of 5 ‘s-middags. Als je op een terras een drankje bestelt krijg je daar vanzelf allemaal lekkere hapjes bij. We hebben dit denk ik elke dag gedaan, en dan later op de avond dineren. Echt, waarom doen wij dat hier niet? Oh, en de koffie was natuurlijk ook geweldig.

Een scooter huren in Napels

Omdat we een hele week in Napels zouden blijven, besloten we een scooter te huren om daarmee wat uitstapjes buiten de stad te maken. We dachten dat het makkelijk zou zijn om een scooter-verhuurder te vinden, maar het aanbod viel best tegen. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Gallo Sprint, een hele nette en betrouwbare verhuurder. We kregen een Vespa mee en we konden op weg!

Ik ben altijd heel blij dat Alex het leuk vindt om te rijden, of het nou met een scooter of een auto is. Ik ben zelf namelijk wel gek op roadtrips, maar ik kan niet rijden (naast een dramatisch gevoel voor verkeer heb ik ook gewoon geen rijbewijs). Wat dat betreft dus een goede match! Ik kon lekker achterop genieten van het uitzicht en foto’s schieten. Waar de uitstapjes heen gingen? Dat bewaar ik even voor de volgende blogpost!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: