I Love: Kobo Touch e-reader

De Kobo Touch E-reader
De zon gaat steeds eerder onder, en het wordt elke dag een beetje kouder en grauwer buiten; het is goed te merken dat ze zomer al weer bijna voorbij is. Stiekem vind ik dat helemaal niet zo erg, want ik vind het herfstsfeertje eigenlijk best gezellig. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om lekker met een kop thee en de kaarsjes aan te lezen op de bank. Sinds ik mijn Kobo Touch afgelopen winter kreeg heb ik mijn liefde voor lezen weer herontdekt en doe ik dat ook weer regelmatig. Vandaag vertel ik je meer over mijn e-reader!

Het lezen herontdekt

 Toen ik vroeger klein was, was ik gek op lezen. Ik kan me goed herinneren dat mijn ouders mij naar bed stuurden, maar ik nog urenlang wakker bleef met mijn nachtlampje aan en een boek in bed. Naarmate ik ouder werd ben ik dat steeds minder gaan doen, misschien wel omdat ik er als tiener gewoon het geduld niet voor had en andere dingen ineens veel interessanter vond. Dat is zo gebleven tot ik vorig jaar stage ging lopen in Amsterdam, en ineens elke dag zo’n 3 uur reistijd had. Ik kreeg een e-reader cadeau om me mee te vermaken in de trein, en vanaf dat moment ben ik weer veel meer gaan lezen.

De Kobo Touch Blauw

De Kobo Touch

 De Kobo Touch is een heel fijn apparaat om e-books op te lezen. Boeken kun je kopen via de shop op het apparaat zelf, of er heel gemakkelijk op zetten door hem te verbinden met je computer. Er passen enorm veel boeken tegelijk op, en je kunt ze ook indelen in lijstjes, wat ik zelf heel handig vindt voor series bijvoorbeeld. Zoals de naam al aangeeft heeft de reader een touchscreen waarmee je de digitale pagina’s omslaat, en bijvoorbeeld ook woorden kunt selecteren om de betekenis op te zoeken in het woordenboek.
Het scherm van de Kobo Touch is een e-ink scherm, wat anders werkt dan het LCD scherm van bijvoorbeeld een telefoon of tablet. Een LCD scherm is moeilijk af te lezen in fel licht, maar met e-ink is dat niet het geval. Het beeld ziet er bijna uit als een papieren bladzijde, en daardoor kun je zonder problemen lezen als je bijvoorbeeld buiten in de zon zit. Een e-ink scherm is ook nog een stuk beter voor je ogen, en de batterij gaat ongelooflijk lang mee. Mijn Kobo heb ik nog niet meer dan 5 keer hoeven opladen.

Ook het ontwerp van de Kobo is super, ik vind dat hij een chique uitstraling heeft. Hij is overigens ook beschikbaar met een roze, zwarte of zilveren achterkant, maar ik ben gegaan voor de blauwe variant. Ik vind het bijna zonde om hem te gebruiken met een beschermhoesje (maar ik doe het toch maar, aangezien ik hem overal mee naartoe sleep).

Lezen op een E-reader

E-reader VS. boeken

Persoonlijk zou ik niet meer zonder mijn E-reader kunnen, maar anderen hoor ik wel eens zeggen dat ze een good old papieren boek toch prettiger vinden lezen. Op zich kan ik me dat voorstellen, maar naar mijn mening heeft een e-reader toch veel voordelen ten opzichte van een normaal boek:
 • Met een E-reader kan je zo veel boeken als je wilt tegelijk bij je hebben, en dat vind ik een groot voordeel. Als ik mijn hele e-book collectie in de vorm van echte boeken had, zou ik ze nooit allemaal kwijt kunnen.
 • Doordat je een e-reader zo makkelijk mee neemt kan je veel vaker lezen! Op momenten dat de meeste mensen hun telefoon erbij pakken om verveeld door Facebook te scrollen, zoals in het openbaar vervoer of als je ergens even moet wachten, kan ik weer een paar pagina’s vooruit met mijn boek.
 • Er zitten een hoop handige extra’s op de Kobo, zoals het ingebouwde woordenboek en de mogelijkheid om je boeken in te delen in lijstjes. Verder kan je je “reading stats” zien, zoals het totaal aantal uren gelezen en totaal aantal pagina’s omgeslagen. Niet heel belangrijk, wel fun.
 • Als laatste een nadeel: niet alle boeken zijn even makkelijk te vinden in e-book formaat, en dat is vooral het geval met Nederlandse boeken. Nu is dat voor mij geen groot probleem omdat ik vooral Engelstalig lees, maar soms is het wel jammer als je een specifiek boekt zoekt.

Ik ben dus heel blij met mijn Kobo Touch, en sinds ik hem heb lees ik bijna elke dag, of dat nou is op het strand in de zomervakantie of met het getik van de herfstregen tegen de ramen.

Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

6 Reacties

 1. 08/25/2015 / 16:37

  Ik houd niet echt van lezen, maar als je wel graag leest is dit echt ideaal. Hij ziet er trouwens echt heel mooi uit!

 2. 08/26/2015 / 20:30

  Ah dit lijkt me zo ideaal! Maakt lezen een stuk goedkoper! Mits je veel boeken verslindt.

 3. 08/27/2015 / 09:54

  Ik heb het juist andersom. Vroeger vond ik lezen helemaal niet leuk, maar vandaag de dag vind ik het heerlijk! Toch vind ik een fysiek boek prettiger. Op de één of andere manier vind ik de beleving gewoon sterker op deze manier. Maar voor onderweg is een e-reader erg fijn!

 4. 08/28/2015 / 21:42

  Ik snap het ook wel! Een e-reader heeft voor mij meer voordelen, maar het voelt wel anders aan dan een echt boek.

 5. 08/30/2015 / 14:34

  Ahw deze is zo klein en schattig! Ik zelf heb me nog niet aan de e-reader gewaagd.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: