I love: de Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic
In de winkel had ik ze al een paar keer enthousiast aangewezen, de nieuwe instant camera’s die nu weer heel populair zijn geworden. Ik was dan ook helemaal happy toen ik er ineens eentje cadeau kreeg! Eigenlijk kende ik alleen de variant die in verschillende pastelkleurtjes te koop is, de Instax Mini 9. De camera die ik heb gekregen is de Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic, en die vind ik nog veel leuker!
Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Echter dan een digitale foto

De Instax Mini 90 is heel makkelijk te gebruiken. Je zet hem aan en stopt er een pakje film in, waarmee je 10 foto’s kan maken. Eerst komt er een zwart velletje uit dat als beschermlaag op het pakje film zat, en daarna is de camera klaar voor gebruik. Als je een foto maakt komt er direct een dan nog witte film uitgerold, en vervolgens zie je langzaam de foto op het papier verschijnen. Elke keer als ik een foto maak blijf ik daar als een klein kind gefascineerd naar kijken, zo vet!

Wij zijn in deze tijd natuurlijk allemaal gewend dat je met je telefoon of digitale camera zo veel plaatjes kan schieten als je wil, en daarna rustig de beste kan uitzoeken om te bewerken en delen op Instagram. Naar de foto’s die niet door je selectie zijn gekomen kijk je waarschijnlijk nooit meer om. Een polaroidfoto voelt daardoor toch een stukje specialer. Je hebt maar één kans om een foto maken (tenzij je gelijk een heel pakje film wilt wegschieten…), die je daarna ook echt in je hand hebt. Ik moet zeggen dat ik ook best zuinig probeer te zijn met mijn foto’s omdat ik ze niet wil verspillen.

Voorbeeldfoto's Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

 

Uitgebreide functies

Het leuke aan deze camera vind ik verder dat de instellingen nog best uitgebreid zijn. Op de achterkant zitten een paar knoppen waar je de volgende effecten mee kan bereiken:

 • Je kan de helderheid van de foto aanpassen, om ze lichter of donkerder te maken. Dit is handig wanneer je een foto wilt maken maar het licht niet ideaal is.
 • Macro mode: Hiermee kan je scherpere detailfoto’s maken. Deze heb ik gebruikt voor de middelste foto die je hierboven ziet.
 • Party mode: Zeker handig om te gebruiken op een feestje, maar dat hoeft niet per sé. Het idee van deze modus is dat je er betere foto’s mee kan maken als je binnen bent in een donkere setting. De rechter foto is in deze modus gemaakt.
 • Kids mode: Deze is bedoeld om snel bewegende kinderen (of huisdieren, of iets anders dat niet stil kan zitten) scherper vast te leggen.
 • Landscape mode: Zoals de naam al zegt bedoelt voor landschappen. De modus zorgt dat beelden die ver weg zijn scherper worden.
 • Double Exposure: Deze wil ik echt heel graag uitproberen! Je maakt in deze modus 2 foto’s achter elkaar, die op dezelfde film door elkaar worden ontwikkeld. Ik heb hier al wat voorbeelden van opgezocht op internet, en je kan er hele toffe dingen mee maken.
 • Als laatste mijn favoriet, Bulb Long mode. Ken je van die foto’s waarop mensen een soort tekeningen maken in de lucht met licht? Dat kan hier dus mee. Je houdt de shutter voor een langere tijd open, waardoor je de beweging van het licht vast kan leggen. Ik kan ook niet wachten om deze een keer te gebruiken!
Polaroid display inspiratie
1234

Display

Nu moet ik alleen nog beslissen wat ik met mijn polaroidfoto’s wil doen. Op Pinterest heb ik al heel wat leuke ideetjes gezien om ze op te hangen. Er zijn ook fotoblikken en fotoboeken te koop speciaal voor de Instax foto’s, maar ik vind het zonde om ze ergens weg te stoppen. Het lijkt me juist wel wat om ze een mooi plekje in mijn kamer te geven zoals op de plaatjes hierboven. Ik ben in ieder geval erg blij mijn mijn camera, en ik ga er zeker nog veel plezier van hebben!

Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

9 Reacties

 1. 08/14/2015 / 14:26

  Ja het valt best mee! Ik heb hem zelf cadeau gekregen, maar je kan de prijs even opzoeken op bol.com 🙂

 2. 09/02/2015 / 10:03

  Oh die grote kader met alle foto's is zo leuk!

 3. 09/03/2015 / 09:26

  Ik zat er zelf ook aan te denken om dat te doen met mijn foto's. Maar ik hoor wel vaak dat ze dan kunnen verkleuren, dus misschien kan ik ze toch beter op een donkere plek bewaren.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: