Herfst Garderobe

Ik blijf het een fascinerend concept vinden, de capsule wardrobes die ik op andere blogs veel vind. Het idee is om ieder seizoen bewust te kiezen voor een bepaalde stijl, kleurpalet, en een aantal key pieces waarmee je je outfits dat seizoen opbouwt. Het voordeel hiervan is dat je bewuster gaat nadenken over wat je nou echt nodig hebt, wat je veel draagt, en voor welke look je gaat. Je komt er ook achter dat je helemaal niet veel nodig hebt, maar juist beter kan investeren in een aantal mooie kledingstukken die helemaal perfect zijn. Ik haal bijvoorbeeld veel inspiratie uit de deze blogs:

Omdat we nu duidelijk van de zomer zijn over gegaan op het nieuwe winterseizoen, voelde ik me geinspireerd om hier ook mee aan de slag te gaan. In deze blogpost neem ik je mee in mijn proces.

 

Stap 1. Pinspiration

Inspiratie opdoen begint voor mij op Pinterest. Ik hou al jaren boards bij met fashion-inspiratie voor de lente/zomer en herfst/winter. Wanneer ik outfits tegen kom die mij aanspreken, op Pinterest of op andere websites, verzamel ik ze op die boards. Wanneer ik dan wat inspiratie nodig heb kan ik er makkelijk op terug kijken.

Stap 2. Patronen vinden

Goed, met mooie plaatjes pinnen kun je eindeloos doorgaan, maar nu is het tijd om er iets mee te doen. Ik kijk terug naar de outfits die ik heb verzameld en probeer te ontdekken welke overeenkomsten er zijn. Zo kom je er achter waarom deze foto’s je aanspreken, en welke elementen je nodig heb om dezelfde look na te maken.

Kleuren

Ik zal altijd een voorkeur blijven houden voor neutrale kleuren. Misschien een beetje saai, maar ik vind het altijd mooi staan. Wat ik zie is veel zwart, grijs, wit, beige, en denim. Wel trekt de kleur rood me de laatste tijd steeds meer. Vooral rode accessoires, zoals de tasjes die je hier ziet, vind ik echt een mooie toevoeging!

Knitwear

Grofgebreide truien, coltruien, gebreide jurken en lange wollen jassen. What can I say? Ik hou van lekker dikke warme stofjes in de herfst en winter. En dat komt goed uit, aangezien ik een enorme koukleum ben.

Casual chic

De meest outfits die ik heb opgeslagen combineren comfy, casual kleding met dingen die het wat meer put together laten ogen. Bijvoorbeeld aan de ene kant veel jeans, sneaker, en losvallende laagjes. Maar aan de andere kant ook hoge knielaarzen, mooie jasjes en laarsjes, en high-waisted rokjes. Eigenlijk bestaan de meeste outfits vooral uit mooie basics.

Stap 3. Wat heb ik al?

Er is een grote kans dat je veel van de items op de foto’s zelf al hebt. Dat is mooi! Die dingen kun je gebruiken als basis van je garderobe. In mijn geval zijn dat bijvoorbeeld:

  • Gebreide (col)truien
  • Zwart leren jasje
  • Zwarte enkellaarsjes
  • Witte sneakers
  • Leren rok
  • Lange zwarte jas
  • Een warme zwarte en grijze sjaal

Stap 4. Wat heb ik nodig?

Op basis van al het vooronderzoek heb ik nu een duidelijk beeld van wat voor outfits ik graag wil dragen, welke elementen ik daarvoor nodig hebt, en wat ik zelf al heb. De laatste stap is je garderobe aanvullen met ontbrekende stukken. Welke dingen zie ik vaak terug op de foto’s en zijn misschien wel bepalend voor mijn look, maar ontbreken er nu nog in mijn kledingkast? Dit zijn de dingen die ik waarschijnlijk veel ga dragen, en waar ik de komende tijd mijn ogen voor open hou.

Gestreepte top

Typisch zo’n basic die bij alles past, maar die ik nog niet had. Tijd om een mooie te vinden.

Spijkerbroek met rechte pijpen

Deze zoek ik al best een tijdje, maar ik heb de perfecte nog niet gevonden. Iemand tips?

Rood tasje

Dit vind ik zo leuk staan op de foto’s hier boven dat ik er ook eentje wil! Een leuke manier om toch een beetje kleur aan mijn outfits te geven 😉

Sweater dress

Een collectie truien heb ik al, maar een gebreide jurk nog niet. Het liefst zou ik een grijze en een zwarte tegen komen.

En dat was het! Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken hoe ik mijn garderobe voor de herfst en komende winter wil opbouwen! Zelf vond ik het in ieder geval leuk om deze blogpost samen te stellen 🙂 Leuk om te zien dat ik eigenlijk de meeste onderdelen van de outfits al heb. Dat betekent dat ik goed op weg ben met het samenstellen van de perfecte garderobe. En volgende keer dat ik door de stad loop of ergens online een sale zie weet ik waar ik naar kan zoeken!

 11 thoughts on “Herfst Garderobe”

Plaats een comment

%d bloggers liken dit:
Inline
Inline