Goodbye 2015, Hello 2016

collage1

De eerste dag van 2016 is inmiddels alweer voorbij, maar ik wil iedereen alsnog een gelukkig nieuw jaar wensen. 2015 is weer heel snel voorbij gegaan, iets waar ik me elk jaar over blijf verbazen. Er is in 2015 voor mij ook veel gebeurd en veranderd, en daar blik ik vandaag op terug.

Afstuderen en een tussenjaar

Allereerst ben ik in de zomer van 2015 natuurlijk afgestudeerd, dat is wel de grootste gebeurtenis van het jaar geweest. Na 4 jaar studeren hebben ik mijn diploma in the pocket. Daarna heb ik besloten om een tussenjaar te nemen, om er goed over na te denken hoe ik nu verder wil en ondertussen te werken. Dat ben ik nu dus nog aan het doen.

Portugal, Berlijn en weekendjes weg

In dezelfde zomer ben ik met mijn vriend 2 weken naar Portugal geweest, waar we met een auto het land door zijn gereden. Verder maakten we eerder in het jaar nog een reisje naar Berlijn, wat ik echt een hele leuke stad vind. Ook kortere dagjes en weekendjes weg zijn altijd leuk, zo ben ik ook een weekendje naar Eindhoven geweest.

Nieuwe hobby’s

2015 was ook het jaar waarin ik mijn blog startte, iets waar ik heel trots op ben! Het idee om met een blog te starten zat al lang in mijn hoofd, maar ik was steeds bang dat ik niet genoeg heb om over te schrijven, of dat toch niemand het zal lezen. Uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan, en daar ben ik heel blij mee. Ik vind het juist leuk om te kunnen schrijven over alles wat er in me op komt, en het maakt me eigenlijk niet zo veel uit hoe veel mensen het lezen. Het is echt iets wat ik voor mezelf doe. Bij een blog horen natuurlijk ook foto’s, dus kort daarna heb ik voor het eerst een spiegelreflexcamera gekocht. Dit is ook weer iets dat ik al lang in mijn hoofd had, en ik ben heel blij dat ik het heb gedaan!

collage2

Mijn plannen voor 2016

Van 2016 verwacht ik weer dat het een jaar wordt met veel verandering. Op dit moment zit ik echt in een soort tussenfase in mijn leven, en moeten er keuzes worden gemaakt. Ik nijg heel erg naar het gaan volgen van een master, omdat ik voor mijn gevoel nog niet uitgeleerd ben, en mezelf daarnaast nog te jong vind om al een vast te gaan werken. Dat is dus een keuze die ik in de komende maanden moet maken, en die er voor zal zorgen dat mijn leven er aan het einde van dit jaar weer heel anders uit zal zien.

Verder moeten we begin van dit jaar ook gaan verhuizen. Nu woon ik nog in een flat voor studenten, maar als afgestudeerde mag ik hier niet blijven wonen. Samen met mijn vriend ben ik dus druk op zoek met het vinden van een nieuwe woning, wat nog best lastig is. Het staat in ieder geval vast dat we begin 2016 nog gaan verhuizen.

Met mijn blog en fotografie wil ik zeker verder aan de slag in 2016, en ik hoop er nog meer over te leren en beter in te worden. Met mijn blog heb ik gemerkt dat ik wat beter moet plannen, zodat ik kan zorgen dat er echt altijd een artikel klaar staat. Zo dacht ik dat ik deze nieuwjaars-post gister wel even zou schrijven, maar daar ben ik uiteindelijk totaal niet aan te gekomen, waardoor hij pas vandaag online komt. Van te voren even over na denken dus.

collage3

Nu nog even een heel cliché puntje, maar ik vind het toch belangrijk om meer met mijn gezondheid bezig te zijn. Dit gaat bij mij altijd in fases, en ik moet zeggen dat ik het grootste gedeelte van 2015 veel bezig ben geweest met gezond eten en elke week sporten. Dit begon eigenlijk weg te vallen vanaf het moment dat ik klaar was met school. Ik denk dat het komt doordat ik met school een vast ritme had, een duidelijk doel waar ik naar toe werkte (het halen van mijn scriptie en andere vakken), en het sporten daar makkelijk om heen kon plannen. Het laatste gedeelte van het jaar heb ik mijn draai wat minder goed kunnen vinden, en ben ik alleen maar druk geweest met eerst het zoeken van een baan, daarna een nieuwe woning, en het uitzoeken van alle optie qua vervolgopleiding. Zodra dit allemaal wat rustiger is geworden kan ik weer lekker verder gaan met sporten. Ondertussen ga ik vanaf nu al weer beter op mijn voeding letten.

Zo, dat was het dan! Een terugblik op 2015 en mijn plannen voor het komende jaar. 2016 wordt echt een jaar met een hoop veranderingen, en ik ben benieuwd hoe ik er over een jaar op terug zal kijken.

Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: