Food Bandits workshop Fotografie & Styling

Ik heb zo een leuke week achter de rug! Vandaag leverde ik mijn scriptie in, wat betekent dat ik nu helemaal klaar ben met mijn pre-masterjaar (als ik het gehaald heb natuurlijk!). Daarnaast had ik mijn laatste werkdag bij Balanzs, waar ik de afgelopen maanden stage heb gelopen, begon ik bij mijn eerste opdrachtgever als copywriter, én ben ik gestart bij Oot als trainee online communicatie. Een hoop veranderingen in één week dus! Als onderdeel van de stage bij Oot mocht ik zaterdag deelnemen aan de workshop fotografie en styling, wat echt heel leerzaam was. Ik heb natuurlijk ook geoefend, en deel graag de resultaten.

Food Bandits

De workshop fotografie en styling werd gegeven door Suus en Johann van Food Bandits, die zich vooral bezighouden met foodfotografie. Zij hebben de fotografie verzorgd voor Oot, het granolamerk waarbij ik deze zomer stage loop, maar ook voor een hoop andere mooie producten en merken. Als je hun website bekijkt valt het meteen op dat hun foto’s een duidelijk stijl hebben: clean, licht, en minimalistisch. Ik vind het echt prachtig!

Workshop Fotografie en Styling

De workshop vond plaats in Atelier Oosterbosch in Amsterdam, die qua inrichting en stijl perfect paste. We hadden een vol programma, en ik vond het leuk dat er veel uiteenlopende onderwerpen aan bod kwamen. Zo wist Johann veel over de technische kant van fotografie, en kon goed uitleggen hoe je met een camera omgaat. Suus kon aan de andere kant een hoop leuke tips en tricks geven over het stylen van foodfoto’s, en het ontwikkelen van een consistente stijl. Door te kijken naar andere foto’s die ons inspireerde leerden we beter na te denken over licht, compositie, het gebruik van props, en het vertellen van een verhaal. Ook heel interessant vond ik het om te horen hoe Food Bandits gebruik maakt van Instagram als onderdeel van hun bedrijf, en hoe veel er wel niet bij komt kijken om dit op een professionele manier aan te pakken.

Ik vond de workshop enorm leerzaam en heb een hoop nieuwe inspiratie op kunnen doen, ook van de verhalen van de andere deelnemers die met allemaal verschillende creatieve dingen bezig waren. Mijn foto’s zullen misschien nooit zo mooi worden als die van Food Bandits, maar toch ben ik al best trots op de foto’s die ik heb gemaakt. Hopelijk heeft mijn fotografie hiervan een boost gekregen en gaan ze alleen maar meer vooruit.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: