Eye Contact Experiment + Nieuwe baan

Scheveningen
Vandaag even een persoonlijke update 🙂 Ik heb namelijk een aantal leuke dingen te vertellen. Ten eerste ben ik aan het helpen met het organiseren van een heel gaaf oogcontact experiment, dat deze week al plaats vindt. Verder heb ik ook een nieuw baantje gevonden, dus ik ben druk bezig geweest de laatste tijd!

The World’s Biggest Eye Contact Experiment

Op Donderdag 15 October vindt in Den Haag onderdeel van het grootste oogcontact experiment ter wereld plaats. Dit is een concept van The Liberators International dat al is verspreid over 50 steden over de hele wereld. Het idee achter het experiment is dat mensen tegenwoordig zo veel contact hebben via hun computers en telefoon, en ze daarom worden uitgedaagd om weer een stukje echte, menselijke verbinding terug te vinden. Hoe gaan ze dat precies doen? Door middel van oogcontact! Tijdens het experiment worden vreemden gevraagd tegenover elkaar te gaan zitten en een aantal minuten oogcontact te houden.
 
In de video hierboven kun je een eerder evenement van The Liberators International zien. Ik vond het heel fascineren hoe de mensen in de video zo geraakt kunnen worden, alleen maar door elkaar in de ogen aan te kijken. Daarom ben ik gaan helpen met het organiseren van het evenement in Nederland. Komende donderdag is het al zo ver! Het evenement wordt gehouden op een hele gave locatie, namelijk De Pier op Scheveningen. En naast het oogcontact-experiment zijn er ook andere dingen te doen. Er komt bijvoorbeeld een pianist optreden en er zijn verschillende workshops.
Op dit moment hebben er al meer dan 1,000 mensen aangegeven dat ze er bij zijn, en hoewel het natuurlijk altijd afwachten is hoe veel er ook daadwerkelijk komen, vind ik het best spannend. Iedereen is welkom, dus als het je leuk lijkt om dit mee te maken kan je even hier kijken voor meer informatie.
 

Een nieuwe baan

Naast mijn bezigheden voor het oogcontact-experiment heb ik vorige week ook een nieuwe baan gevonden. Ik ben begonnen als administratief medewerker bij een taalschool, iets dat redelijk goed aan sluit bij mijn opleiding die ik deze zomer afrondde. Nu ben ik ongeveer een weekje bezig, en tot nu toe vind ik het heel leuk. Het is natuurlijk altijd even wennen aan het begin, en ik moet nog veel dingen leren, maar ik heb het zeker naar mijn zin. Vanaf nu ga ik dus full-time aan de slag met mijn eerste “echte” baan, weer een hele nieuwe leerervaring.
Dit was even een korte update van hoe het met mij gaat de laatste tijd. Afgelopen tijd heb ik ook wat geshopt, dus de kans is groot dat mijn volgende post een shoplog wordt. Stay tuned 😉
Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: