De leukste dingen om te doen in Andalusië

Spanje een leuke vakantiebestemming? Echt wel! Ik moet toegeven dat in mijn hoofd Spanje voor twee soorten toeristen is: Net afgestudeerden middelbare scholieren op examenreis, óf ouderen die hun pensioen komen vieren. Beiden zijn we genoeg tegen gekomen. Maar ook als je op zoek bent naar een heel ander soort reis, is er genoeg te doen in Andalusië!

In mij vorige post vertelde ik al dat ik een huisje huurde via Airbnb in Coín. Vooral als je een auto tot je beschikking hebt, zijn er veel opties om je dagen door te brengen. Dit zijn mijn tips:

Málaga

Misschien het meest voor de hand liggend als je in Andalusië bent: Málaga, de grooste stad in het gebied. Hier kun je je prima een dag of meer vermaken! Dit is typisch een stadje om lekker rond te slenteren door de straten, kijken naar leuke winkeltjes, en natuurlijk veel lekker eten en drinken. Wij kwamen toevallig terecht bij dit tentje, waar we bizar goedkoop een drankje en tapas bestelden!

De Rots van Gibraltar beklimmen

Als je dan toch in Andalusië bent, kun je meteen een ander mini-staatje meepakken: Gibraltar, een stukje Brits gebied helemaal in het zuiden van Spanje. Daar vind je de Rots van Gibraltar, een gebergte van 426 meter hoog (thanks Wikipedia!). Omdat het aan de Straat van Gibraltar ligt, heeft het een belangrijke strategische positie. Het speelde ook nog een rol in de Griekse mythologie en het verhaal van Hercules. Tja, je bent op reis met een student geschiedenis of niet 😉 De Rots is dan meteen ook het meest belangrijke wat hier te doen is, want verder ligt er alleen een klein stadje aan de voet van de berg.

De Rots van Gibraltar is de enige plek in Europa waar apen leven. Daarom leek het ons wel de moeite waard om naar boven te gaan. Er is een kabellift om je naar boven te brengen, maar je kan er ook voor kiezen naar boven te lopen. Wat mij betreft een stuk leuker: Je ziet meer van de omgeving, en als je dan eindelijk de lange klim hebt behaalt voel je je echt wel een beetje trots! Wel voldoende water meenemen, vooral als je op het heetst van de dag onderweg bent.

Eenmaal boven kun je de berberaapjes zien. Deze zijn, in vergelijking met de brutale apen die je in Zuid-Oost Azië tegen kan komen, heel mak. De meesten lagen rustig in het zonnetje te chillen, en ze proberen niet de spullen van voorbijgangers te jatten. Als je helemaal bovenaan staat kun je, aan de andere kant van de Middelandse Zee, een stukje van Marokko zien.

Het Alhambra

Weer in de categorie van historische bezienwaardigheden: Het Alhambra in Granada. Dit paleis bestaat uit een aantal verschillende paleizen die zijn overgebleven van de Moren. Ik vind de Islamitische bouwstijl zo mooi! Een bezoek aan het Alhambra is goed te combineren met de stad Granada zelf, waar een hele relaxte sfeer hangt. Op de dag dat wij hier waren was het vrij koud en regenachtig. Goed moment om meteen de Spaanse churros met chocoladesaus eens te testen 😉

Verder zijn we nog even gaan kijken in Marbella, maar dit vond ik een minder mooie stad. Naast deze tripjes hebben we ook gewoon zelf boodschappen gedaan en samen gekookt bij ons huisje. Als je ook op vakantie gaat naar dit gebied, zou ik je zeker aanraden om een accommodatie te huren waar je gewoon lekker kunt relaxen en genieten van het weer en heerlijke eten. Ik kan wel zeggen dat Spanje mij positief heeft verrast!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: