Choco-banaan havermout

Op Instagram plaatste ik laatst een foto van dit ontbijtje en vroeg of er interesse was in het recept. Daar kwamen best wat positieve reacties op! En dat snap ik, want chocola is natuurlijk altijd goed 😉 Bij deze laat ik zoals beloofd zien hoe je deze choco-banaan havermout zelf maakt.

Wat heb je nodig?

 • 30-40 gram havermout
 • Een eetlepel lijnzaadmix
 • Ongezoete amandelmelk
 • Pure cacaopoeder
 • Kaneel
 • Zout
 • Vanille eiwitpoeder
 • Halve banaan
 • Optioneel: een handje nootjes

Wat moet je doen?

Zet een pannetje op het vuur en doe daar de havermout, lijnzaadmix en amandelmelk in. De amandelmelk meet ik nooit af, dat is gewoon op gevoel. Terwijl je dit aan de kook brengt kun je er wat kaneel en een flinke eetlepel cacaopoeder doorheen roeren. Een klein snufje zout brengt de zoete smaken net wat meer naar boven. De havermout is klaar als je merkt dat de textuur precies goed is: niet te waterig, maar ook niet te dik. Je kan altijd wat extra amandelmelk toevoegen als dat nodig is.

Zet het vuur uit, en roer er dan een halve scoop vanille eiwitpoeder doorheen. Dit doe je pas als de havermout niet meer kookt, omdat het anders kan gaan klonteren. Je kan dit ook prima weglaten als je het niet in huis hebt! Ik vind het zelf wel fijn om wat extra eiwit aan de maaltijd toe te voegen, en de smaak past er heel goed bij.

Nu kun je de haverout in een kommetje doen en hem af maken met toppings. Hiervoor heb ik een halve banaan in plakjes gesneden en verdeeld over de bovenkant. De banaan wordt heerlijk warm door de havermout. Als laatste heb ik er nog een handje nootjes bij gedaan. Ook optioneel, maar wel heel lekker.

Ik vind dit echt een heerlijk warm en vullend ontbijt dat goed past bij het herfstige weer dat we nu hebben. Doordeweeks ontbijt ik nooit zo uitgebreid hoor! Maar in het weekend vind ik het leuk om wat meer uit te pakken, en dan is dit het resultaat. Heb jij al zin om dit een keer te maken?

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

9 Reacties

 1. seadbeady
  10/22/2017 / 14:00

  Ik hou wel van havermout en van chocola en banaan dus denk ik ook wel van die combinatie 🙂

 2. 10/22/2017 / 18:12

  Zelf houd ik nooit zo van havermout prutjes enzo, haha! De combinatie van chocola en banaan vind ik wel erg lekker. Ziet er wel goed uit en is nog best gezond ook!

 3. svanelven
  10/22/2017 / 20:00

  Ben eigenlijk niet zo gek op havermout, maar dit ziet er wel heel goed uit. Misschien toch eens proberen!

 4. 10/22/2017 / 20:16

  Heerlijk! Ziet er goed uit en zonder het eiwitpoeder is het ook nog eens een heerlijk veganistisch ontbijt <3

 5. 10/22/2017 / 22:18

  Ik heb net vegan eiwitpoeder gekocht met vanille smaak, dus lekker om het eens te proberen

 6. 10/22/2017 / 22:47

  Oké oké dit ziet er echt heel lekker uit. Havermout en banaan en choco – jammie. Ik zal dan wel gaan voor normale choco en geen puur (lust ik niet)

 7. 10/23/2017 / 21:43

  Lekker, en ook heel god om zo de dag mee te beginne, gelijk barsten vol energie , nice!

 8. 10/24/2017 / 21:08

  Ziet er heel lekker uit, enige probleem is dat ik havermout echt niet binnen krijg XD

  Ilona

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: