Choco-banaan havermout

Op Instagram plaatste ik laatst een foto van dit ontbijtje en vroeg of er interesse was in het recept. Daar kwamen best wat positieve reacties op! En dat snap ik, want chocola is natuurlijk altijd goed 😉 Bij deze laat ik zoals beloofd zien hoe je deze choco-banaan havermout zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • 30-40 gram havermout
  • Een eetlepel lijnzaadmix
  • Ongezoete amandelmelk
  • Pure cacaopoeder
  • Kaneel
  • Zout
  • Vanille eiwitpoeder
  • Halve banaan
  • Optioneel: een handje nootjes

Wat moet je doen?

Zet een pannetje op het vuur en doe daar de havermout, lijnzaadmix en amandelmelk in. De amandelmelk meet ik nooit af, dat is gewoon op gevoel. Terwijl je dit aan de kook brengt kun je er wat kaneel en een flinke eetlepel cacaopoeder doorheen roeren. Een klein snufje zout brengt de zoete smaken net wat meer naar boven. De havermout is klaar als je merkt dat de textuur precies goed is: niet te waterig, maar ook niet te dik. Je kan altijd wat extra amandelmelk toevoegen als dat nodig is.

Zet het vuur uit, en roer er dan een halve scoop vanille eiwitpoeder doorheen. Dit doe je pas als de havermout niet meer kookt, omdat het anders kan gaan klonteren. Je kan dit ook prima weglaten als je het niet in huis hebt! Ik vind het zelf wel fijn om wat extra eiwit aan de maaltijd toe te voegen, en de smaak past er heel goed bij.

Nu kun je de haverout in een kommetje doen en hem af maken met toppings. Hiervoor heb ik een halve banaan in plakjes gesneden en verdeeld over de bovenkant. De banaan wordt heerlijk warm door de havermout. Als laatste heb ik er nog een handje nootjes bij gedaan. Ook optioneel, maar wel heel lekker.

Ik vind dit echt een heerlijk warm en vullend ontbijt dat goed past bij het herfstige weer dat we nu hebben. Doordeweeks ontbijt ik nooit zo uitgebreid hoor! Maar in het weekend vind ik het leuk om wat meer uit te pakken, en dan is dit het resultaat. Heb jij al zin om dit een keer te maken?



8 thoughts on “Choco-banaan havermout”

Plaats een comment