Boedapest

Als ik één ding heb geleerd van mijn reisje naar Boedapest? Drie dagen is veel te kort om alles te zien wat deze stad te bieden heeft! Afgelopen woensdag ben ik terug gekomen van een paar dagen Boedapest. Ik was nog nooit eerder in deze stad geweest, maar hoorde er altijd goede verhalen over. Als ik één ding heb geleerd van dit tripje? Drie dagen voor een citytrip is eigenlijk te kort om alles te zien!

De avond voordat Tara en ik zouden vertrekken, bleek dat de piloten van Transavia de volgende ochtend zouden staken. We hebben de hele avond in spanning zitten afwachten of onze vlucht wel of niet zou gaan. Uiteindelijk hoorden we dat onze vlucht wel door zou gaan, met alleen wat vertraging. Omdat we maandagochtend al om 07:00 zouden vertrekken, en er zo vroeg niet veel vervoer naar de airport ging, waren we er al om 05:00. En wat denk je? De vlucht was uiteindelijk vertraagd tot 14:00.

We hebben dus uiteindelijk een groot deel van de eerste dag vast gezeten op de airport. Toen we uiteindelijk in Boedapest landden was de eerste dag bijna voorbij. En ja, dan is 3 dagen wel erg kort. We kregen ter compensatie bonnen van Transavia om wat te eten en drinken op de airport. Maar eerlijk is eerlijk, de eerste dag was gewoon een drama.

Szechenyi Baths

In de middag hadden tickets en een massage geboekt voor het Szechenyi badhuis. De massage hebben we natuurlijk gemist, maar we konden aan het eind van de dag nog wel even naar binnen om bij te komen van de dag. Dit badhuis is de meest populaire in Budapest. Het water wordt warm gehouden door natuurlijke bronenn, waardoor we met temperaturen tegen het vriespunt toch in een warm buitenbad konden zwemmen. Ik vond het vooral bijzonder hoe veel Hongaren hier gewoon hun vrije avond doorbrachten, met een groepje vrienden en een biertje.

Dag 2

De volgende dag: Ontbijten in het hotel en ons klaarmaken om de deur uit te gaan. Toen we het hotel uit liepen, sneeuwde het! Het was koud, maar paste wel goed bij de sfeer in de stad.

We wilden vooral niet een te drukke planning vol met dingen die we moesten doen. Gewoon rustig rondlopen door de stad en kijken wat we tegenkwamen. Er waren onwijs veel gezellige winkeltjes en cafeetjes in de buurt waar wij verbleven.

Costes Downtown

Deze kan ik eindelijk afstrepen van mijn bucketlist: Eten in een sterrenrestaurant. In Boedapest kon dat voor een veel beter prijsje dan hier in Nederland bij Costes Downtown. Het eten was echt heerlijk, en ook de hele ervaring er omheen was leuk om een keer mee te maken.

Szimpla Kert

‘s-Avonds belandden we bij Szimpla Kert, een enorme bar in een oude ruïne. Van binnen was het compleet omgetoverd tot een club met in iedere kamer een ander thema. Geweldige plek om aan het einde van de dag een drankje te doen en te chillen.

En de volgende dag was het alweer vroeg tijd om te vertrekken richting de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Gelukkig verliep op de terugweg wel alles goed. We hebben het heel gezellig gehad in Boedapest, maar doordat we zo weinig tijd hadden, was dit tripje niet helemaal een succes. Gelukkig kan ik altijd nog een keer terug 🙂

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: