Beauty en hoe je over komt

 BeautyMakeup

Met veel dingen ben ik echt een meisjes-meisje. Ik kan er enorm van genieten van mooie sieraden en het bedenken van leuke outfits, en je zal mij niet snel zonder makeup buiten zien lopen. Voor mij is het echt een soort hobby om daar mee bezig te zijn, maar toch is het ook iets waar ik me soms heel onzeker over kan voelen. In bepaalde situaties wil ik vooral serieus genomen worden, en ik heb het idee dat dat niet altijd even goed samen gaat mijn mijn girly uiterlijk. Vandaag wil ik het dan ook hebben over het dragen van make-up en hoe je over komt.
TheABCTag

Beauty als hobby

Dat je mij niet snel zonder make-up op tegen zou komen heeft niks te maken met onzekerheid, zoals sommige mensen misschien denken. Het is niet zo dat ik niet zónder makeup op naar buiten wil of durf, eerder dat ik het gewoon te leuk vind om het wel te doen. Zoals ik al zei, zie ik het echt als een hobby, en als ik me ‘s-ochtends lekker op zit te tutten is dat voor mij gewoon een relaxmomentje. Ik voel me totaal niet verplicht om me altijd op te maken.

Sterker nog, ik heb juist vaak het gevoel dat ik me een beetje in moet houden. Vooral in situaties zoals bijvoorbeeld een belangrijke presentatie of gesprek wil ik wel serieus genomen worden, en niet worden afgerekend op mijn uiterlijk. Als ik met mijn usual look aan zou komen ben ik bang dat het al snel een negatief beeld uitstraalt; oppervlakkig, truttig, onprofessioneel, of wat dan ook. Dat zijn de oordelen die ik bewust uit de weg probeer te gaan. En hoe gek het ook klinkt, soms ben ik bang dat dat ik er uit zie alsof ik té erg mijn best heb gedaan.

Tegenstrijdig

Toch hoor ik om me heen ook wel eens het tegenovergestelde van andere meiden. Die voelen zich juist wel verplicht om makeup te dragen in het dagelijks leven, en denken dat ze al snel beoordeeld worden wanneer ze dat niet doen. Ik heb het idee dat sommigen vinden dat het nou eenmaal “zo hoort” als vrouw.

Waar ik naar toe wil; eigenlijk is het heel tegenstrijdig. Aan de ene kant willen vrouwen er graag verzorgd uit zien, en voor velen hoort (in ieder geval een beetje) makeup daar bij. Maar aan de andere kant wil je dat mensen serieus luisteren naar wat je te vertellen hebt. Zelf vind ik het lastig om daar een balans in te vinden, vooral omdat ik het juist zo leuk vind om met beauty en mode bezig te zijn. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe andere meiden en vrouwen hier tegen aan kijken.

Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

2 Reacties

  1. 10/05/2015 / 09:35

    Inspirerend artikel! Ik draag zelf een beetje make-up: een zwarte eyeliner en wat mascara. Af en toe doe ik daar een mooie kleur lipstick bij en ook experimenteren met make-up vind ik geweldig. Maar tijdens presentaties of belangrijke afspraken draag ik vaak een hele natuurlijke look. Liefs

  2. 10/06/2015 / 20:24

    Ik kan me hier helemaal in vinden! Als het op iets belangrijks aankomt draag ik ook minimale make-up, daarmee laat ik poedertjes, foundation etc achterwege. In het dagelijks leven houd ik juist heel erg van een lipstick en een blush. Ik wil echter niet dat ik enkel als beautypopje word gezien. Ik kan me dus helemaal in jouw verhaal vinden!

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: