Backpacken deel 2: Bangkok

Wat is de tijd voorbij gevlogen! Mijn vrijwilligerswerk bij Bangkok Bed and Bike zit er al weer bijna op. Op het moment dat ik dit schrijf is mijn vriend Alex ook onderweg naar Bangkok. Ik werk dan nog tot 2 juli en dan vertrekken we samen richitng het noorden van Thailand. De afgelopen paar weken heb ik het hier super leuk gehad, en ik heb al zo veel mooie dingen gezien. Ik laat weer wat foto’s zien 🙂

GoldenMountMonkeys

GoldenMount

The Golden Mount

Van alle toeristentrekkers in Bangkok vond ik dit tot nu toe de leukste. The Golden Mount is een tempel in het oude centrum van de stad, gebouwd op een heuvel. Om er heen te gaan moet je eerst een trap van 344 tredens beklimmen, maar dan heb je ook wat. Helemaal boven kom je op een platform waar je een 360-graden uitzicht hebt over Bangkok. Toen ik hier bovenop stond had ik echt even een geluksmomentje. Ik besefte me hoe blijk ik ben dat ik hier ben, hoe trots ik ben dat ik er hard voor heb gewerkt om dit te kunnen doen, en dat ik de stap durfde te zetten om in mijn eentje te vertrekken. Een reis naar Zuid-Oost Azië is iets dat ik al zo lang in mijn hoofd heb, en het is me gelukt!

riverboat

river
De Chao Phraya rivier

De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok heen loopt. Er zijn ferry’s die de mensen gebruiken om van de ene naar de andere kant te komen, en die op verschillende plekken langs de rivier stoppen, als een soort bus op het water. Veel van de toeristische attracties, zoals Wat Arun en de Grand Palace liggen langs de rivier en zijn zo goed bereikbaar. Verder is het openbaar vervoer in de stad trouwens beter dan verwacht. Er zijn bussen, een skytrain en een metro. Toen ik die systemen een beetje door begon te krijgen kon ik me makkelijk verplaatsen door de Bangkok.

WatArun

Wat Arun

Nog een belangrijke tempel in Bangkok is Wat Arun, ook wel de Temple of Dawn genoemd. Deze tempel was vanaf mijn hostel heel makkelijk bereikbaar met een ferry. Jammer genoeg wordt Wat Arun op dit moment gerenoveerd en staat het grootste gedeelte in steigers. Ik heb wel op het terrein rond gelopen maar hierdoor niet heel veel kunnen zien.

Geen naam

Foto 1: Hier kreeg ik kookles van Peter, die werkt als tour guide in het hostel. We maakten Kanom Jeen Sao Nam, een gerecht dat in Thailand vooral in de zomer wordt gegeten. Dit was echt heel leuk om te doen! En ik snap gelijk waarom mensen hier meestal eten buiten de deur halen in plaats van zelf te koken. We zijn de hele dag bezig geweest met het koken van 1 gerecht.

Foto 2: Voor ik vertrok wist ik het al, mijn reis is precies in de regentijd. Omdat ik rekening moest houden met mijn werk en studie was dit echter de enige tijd waarin ik kon gaan. Begin juni viel de hoeveelheid regen me nog mee, maar ik merk dat het steeds vaker en heftiger wordt. Gelukkig zijn het wel steeds korte buien, vaak aan het einde van de dag.

Eten in Bangkok

Tja, nog meer eten. Thailand staat bekend als één van de landen met de beste keukens, en de mensen zijn ook altijd aan het eten. Overal op straat zie je verkopers staan met noodles, curry, smoothies en toetjes. Ik vermaak me wel het het proberen van allemaal verschillende gerechtjes.

Solo reizen

Voordat ik vertrok wist ik niet goed wat ik moest verwachten van het alleen reizen. Ik vind het heel belangrijk om niet altijd afhankelijk van anderen te zijn om te doen wat ik wil. Kan er niemand mee? Dan ga ik toch lekker alleen! Dat is wat ik ook zei tegen de mensen om me heen. Toch maakte ik me er een beetje zorgen om. Wat als ik geen leuke mensen leer kennen, of ik me toch eenzaam ga voelen?

Nu, bijna 4 weken later, kan ik zeggen dat het me heel erg goed is bevallen. Doordat ik hier werk heb ik natuurlijk altijd mijn collega’s, maar ook als je gewoon als gast in een hostel verblijft heb je zo nieuwe mensen ontmoet die net zo graag samen iets willen gaan doen. Maar wat ik juist heel prettig vind is dat je ook altijd de keuze hebt om er een dagje alleen op uit te gaan. Ik ben nou eenmaal iemand die af en toe liever alleen is, en soms vind ik het heerlijk om gewoon mijn eigen ding te kunnen doen, zonder rekening te houden met iemand anders. Als iemand twijfels heeft over wel of niet alleen gaan reizen zou ik echt aanraden om het een keer te proberen.

Ik kijk er natuurlijk wel heel erg naar uit om Alex morgen weer te zien.  We hebben dan 5 dagen samen in Bangkok, en dan vertrekken we richting het Noorden. De eerste stop is Ayuthaya. Ik hou jullie zo veel mogelijk op de hoogte!

Backpacken deel 1 kun je hier lezen.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: