Backpacken in Thailand en Cambodja

Backpacken in Thailand en Cambodja

Ik heb een mededeling waar ik echt super excited over ben: deze zomer ga ik voor 2 maanden backpacken in Zuid-Oost Azië! Ik zal voornamelijk gaan backpacken in Thailand, maar ook een uitje maken naar Cambodja. Dit wordt voor mij de eerste keer backpacken, en ook de eerste keer dat ik naar Azië reis, en ik kan echt niet wachten!

De knoop doorhakken en gewoon gaan

“Thailand? Wat moet je daar nou weer?” was de eerste reactie toen ik het aan mijn bezorgde moeder vertelde (sorry mam!). Eigenlijk had ik het idee om te gaan backpacken al in mijn hoofd toen ik besloot een tussenjaar te nemen. Ik had nog geen concreet plan, maar wist wel zeker dat ik eerst een tijdje wilde werken, en daarna voor een langere tijd op reis. Nu heb ik er tenminste de tijd en de vrijheid voor, en later misschien niet meer. Ik vind het zo belangrijk om veel van de wereld te zien, en ik ben echt van mening dat je die kans dan ook aan moet nemen als het mogelijk is.

Azië als bestemming heeft mij altijd al aangetrokken. Iets aan de culturen, de natuur, de architectuur, en de levensovertuigingen heeft mij altijd enorm gefascineerd. Ik ging op internet op onderzoek uit, en kwam al snel terecht op Thailand als ideale bestemming om voor de eerste keer te gaan backpacken. Toen besloot ik de knoop door te hakken en gewoon te boeken. Nu gaat het dus echt gebeuren, één van mijn dromen komt uit.

Het reisplan

Mijn reis heb ik gepland van eind Mei tot begin Augustus. Inderdaad, wel in het begin van het regenseizoen. In verband met mijn werk en plannen na de zomer kon het even niet anders, dus ik hoop dat ik er niet te veel last van heb en maak er gewoon het beste van. Ik zal in mijn eentje vertrekken richting Bangkok, en de eerste maand alleen in Thailand verblijven. Daarna komt mijn vriend Alex daar heen en reizen we samen nog een maand verder. We hebben geprobeerd een losse planning te maken, maar ook flexibel te blijven. Dit zijn een aantal dingen die we sowieso graag willen zien:

 • Bangkok
 • Ayutthaya
 • Sukothai
 • Chiang Mai
 • Siem Reap en Angkor Wat (in Cambodja)
 • Koh Phangan tijdens Full Moon
 • Verschillende andere Thaise eilanden

Voorpret

Ik ben zo’n persoon die al kan genieten van het voorbereiden op een reis, en mentaal heb ik mijn backpack al ingepakt. Verder moet er natuurlijk veel worden geregeld, denk aan een visum, inentingen, en verzekeringen, dus daar ben ik nu druk mee bezig. Verder wil ik graag over mijn reis bloggen, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat ga doen. Een soort wekelijkse diary bijhouden lijkt mij erg leuk, maar mijn laptop laat ik thuis, dus misschien wordt dat lastig. Ik zou ook achteraf een verslag kunnen schrijven, wanneer ik weer thuis ben en rustig vanaf mijn computer kan schrijven en foto’s uit kan zoeken, maar dan komt het wel erg laat online. Hier moet ik dus nog even iets op bedenken 🙂

Zijn er eerder mensen naar Thailand en/of Cambodja geweest? Heeft er iemand tips voor mij? Laat het vooral achter in de comments!

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

2 Reacties

 1. Linda | travellersoftheworld
  04/18/2016 / 20:16

  Wat vet zeg! Veel plezier alvast, ik ben benieuwd naar je verhalen! Ik ga deze zomer ook voor het eerst backpacken en voor het eerst naar Azië! Wij gaan naar Maleisië

  • Kayleigh Valesca
   04/18/2016 / 22:36

   Thanks 😀 Maleisië lijkt me ook heel mooi. Hoe lang ga je er heen? Jij ook veel plezier!

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: