Backpacken deel 4: Siem Reap en de Thaise eilanden

 

Dit is al weer het laatste deel van mijn reisverslag! Vanaf Chiang Mai vloog ik naar Siem Reap in Cambodja om Angkor Wat te bezoeken. Daarna reisde ik terug naar Thailand om de laatste weekjes van mijn reis door te brengen op de eilanden in het zuiden van Thailand. Kijk verder voor de foto’s en mijn ervaringen!

Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Archeologisch Park, Siem Reap, Cambodja

Vanuit Thailand is het makkelijk om een uitstapje te maken naar één van de omliggende landen en Alex kwam met het idee om naar Siem Reap in Cambodja te gaan. In Siem Reap ligt Angkor Wat, het grootste religieuze complex ter wereld. De ruines van verschillende tempels liggen verspreid door het archeologisch park, een klein stukje buiten de stad. Op foto’s is gewoon niet vast te leggen hoe enorm dit park is, het was zo gaaf om te zien! Wij hebben er 2 volle dagen over gedaan om het hele park te bezichtigen. Omdat toeristen in Cambodja geen scooter kunnen huren hebben we hier alles gedaan op de fiets. Ik had misschien toch wel een beetje onderschat hoe zwaar dat zou zijn, we hebben meer dan 40 kilometer afgelegd in de hitte. Maar het was het waard, ik vond dit echt heel indrukwekkend.

Siem Reap zelf was trouwens niet heel leuk. Je kan veel merken van de armoede, en dat de locals het vooral moeten hebben van het toerisme. De prijzen voor eten lagen hoger dan in Thailand, je wordt als westerling gewoon enorm veel lastig gevallen door tuk-tuk verkopers, zelfs in ons hostel, en ik vond de mensen in het algemeen een stuk minder vriendelijk. Maar we hebben geen andere plaatsen in Cambodja bezocht, dus misschien dat Siem Reap wel een heel vertekend beeld geeft voor de rest van het land.

Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Phagnan

De volgende bestemming was weer in Thailand, namelijk Koh Phagnan! Er is eigenlijk maar één reden om naar dit eiland te komen, en dat is de beruchte Full Moon Party. Een keer per maand, op volle maan, wordt het feest gehouden op Haad Rin Beach. Dit is echt iets dat je meegemaakt moet hebben als je in Thailand bent, dus zorgde we dat we voor 21 juli op het eiland waren. De dagen voor het feest hebben we lekker kunnen relaxen op het eiland. We zaten in een super leuk huisje aan het strand, met vriendelijke eigenaar en heerlijk eten. Op de avond van Full Moon vertrokken we naar het feest, staand achter op een busje dat al helemaal volgepropt was. Daar aangekomen kon je je overal beschilderen met neon verf, werden er vuurshows gegeven en waren de bekende buckets met cocktails te koop. Echt een gave ervaring om hier bij te zijn.

Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta

Krabi en Koh Lanta

Na het vele rondreizen de afgelopen maand besloten we de laatste week van onze reis wat rustiger op 1 plek door te brengen. We kozen om via Krabi naar Koh Lanta te gaan, een eiland aan de westkust van Thailand. Dit eiland was ons door meerdere mensen aangeraden omdat het vooral bekend staat als een eiland waar wat minder mensen heen gaan dan bijvoorbeeld het druke Koh Phangan en Koh Samui, en met hele mooie natuur. We hebben hier vooral lekker op het strand gelegen, gezwommen, en heel veel mooie foto’s gemaakt. Dit weekje was een perfecte afsluiter van de reis.

Ik ben in de laatste 2 maanden echt een beetje verliefd geworden op Thailand. De natuur, de tempels, het eten, de cultuur… ik heb 2 geweldige maanden gehad, en ik ben enorm blij dat ik dit heb kunnen doen. Het liefst was ik nog langer gebleven, maar ik heb wel het idee dat ik alles uit mijn reis heb kunnen halen wat er in zat.

Lees hier de vorige delen van mijn reisverslag:
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

4 Reacties

  1. 08/12/2016 / 12:19

    Wauw, wat een gave reis en super mooie foto’s! Die foto van de zonsondergang is zo mooi. Wij zitten nu in Maleisië en gaan onze reis afsluiten in Thailand, toevallig ook op Koh Lanta! Eerst nog een paar dagen Koh Lipe, ben heel benieuw 🙂

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: