Backpacken deel 3: Noord-Thailand

Wat is de tijd voorbij gevlogen! Ik ben inmiddels al weer terug van mijn reis, en schrijf dit gewoon vanaf de bank, thuis in Nederland. Op maandagavond ben ik hier aangekomen, en het voelt zo gek om al weer terug te zijn. Ik heb een tijdje geen nieuwe artikelen kunnen schrijven omdat ik mijn laptop even heb achter gelaten in Bangkok, en later pas weer heb opgehaald. Nu ik weer thuis ben kan ik rustig mijn foto’s uitzoeken en schrijven over de laatste paar weken, om te beginnen met noord-Thailand.

Ayutthaya

Ayuthaya en Maeklong Market

Ayutthaya en Maeklong

Vanuit Bangkok hebben we eerst twee korte stops gemaakt in Maeklong en Ayutthaya, voordat we verder naar het noorden afreisden. Maeklong is een klein plaatsje dicht bij Bangkok dat vooral bekend is door de markt, waar een treinspoor dwars doorheen loopt. Alle kraampjes met groenten, fruit en andere dingen staan vlak langs het spoor uitgestald, en als er een trein langs komt wordt alles snel opzij gehaald. Toen wij hier aankwamen was het al later op de dag, waardoor de markt niet heel druk meer was, maar het bleef leuk om te zien.

De volgende bestemming was Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand. In het Historische Park liggen overal door de oude stad ruïnes van tempels en paleizen verspreid.  Hier ben ik één dag gebleven, wat precies genoeg was om door het park te rijden op een gehuurde scooter en alles te kunnen zien. Daarna reden we met een nachttrein door naar Chiang Mai.

Pai

Traditioneel Thais huis

Flight of the Gibbon

Chiang Mai

Van alle plekken waar ik ben geweest, was Chiang Mai mijn favoriet. Het is de tweede grootste stad in Thailand, en voor mij was de balans perfect tussen genoeg te doen, maar een veel meer relaxte sfeer dan in Bangkok. Alex en ik mochten verblijven in het traditionele Thaise huis van een enorm gastvrij gezin dat we hebben ontmoet, waar ik heel dankbaar voor ben. Vanuit daar konden we, weer met een scooter, de stad verkennen en ritjes maken door de bergen. We hebben ook dag een zipline tour gedaan in de jungle met Flight of the Gibbon, echt een aanrader!

Elephant Nature Park

Elephant Nature Park

Elephant Nature Park

Elephant Nature Park

Al voordat ik vertrok wist ik dat ik heel graag naar het Elephant Nature Park wilde gaan. In dit park in Chiang Mai worden olifanten en andere dieren opgevangen die zijn die zijn misbruikt in de toeristenindustrie, en niet meer in het wild kunnen overleven. Ik had hier al eerder documentaires over gezien, maar de verhalen bleven echt shocking. Het verbaast me ook hoe veel toeristen ik wel ritjes heb zien maken op olifanten, terwijl het algemeen bekend is hoe slecht de dieren worden behandeld. Het was heel bijzonder om de olifanten in het park van dichtbij mee te kunen maken, waar ze gewoon vrij rond kunnen lopen en goed worden verzorgd. Wij hadden één dag in het park, waarin je de olifanten ook mag voeren en wassen in de rivier, maar er zijn ook mogelijkheden om langere tijd in het park te blijven als vrijwillger.

Pai

Pai

Pai Canyon

Pai

Van Pai wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Het is een heel klein bergdorpje, nog noordelijker gelegen dan Chiang Mai, waar een soort backpackers-community is ontstaan. Enorm veel andere reizigers die ik sprak waren er geweest, en iedereen was er zo enthousiast over dat wij ook besloten te gaan. Dit is echt een plek om heen te gaan om te genieten van de natuur. Wij hebben Pai Canyon gezien, gezwommen in een hot spring en watervallen bezocht. ‘S-avonds is er een avondmarkt waar je kan eten en een drankje kan doen. Achteraf begrijp ik heel goed waarom deze plek zo populair was, ik had hier best langer kunnen blijven dan de 3 dagen die wij hadden.

Chiang Rai White Temple

Chiang Rai White Temple

Chiang Rai Singha Park
Chiang Rai

De volgende stop was in Chiang Rai, wat minder populair onder toeristen. Het is vooral een bezoekje waard voor de White Temple, die je hierboven op de foto’s kan zien. Vooral vergeleken met andere tempels in Thailand, die juist heel  kleurrijk zijn, was deze tempel heel bijzonder om te zien. Verder zie je op de foto ook de theeplantages in het Singhapark. Verder hebben we in Chiang Rai niet heel veel kunnen doen, omdat ik en Alex allebei op bed hebben gelegen met een voedselvergiftiging. Tja, het moest bijna wel een keer gebeuren. Gelukkig ging het na 2 dagen weer een stuk beter.

Het laatste deel van de reis komt in de volgende blogpost! Lees hier Backpacken deel 1 en deel 2.

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. Fleur
    08/03/2016 / 19:46

    Super post! En de foto’s zijn echt zoo mooi, ben jaloers :p. Jammer van de voedselvergiftiging maar jullie reis ziet er tot nu toe echt geweldig uit.
    x Fleur

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: