Backpacken deel 1: Bangkok

IMG_2160

Eind mei was het eindelijk zo ver; ik stapte in mijn eentje op een vliegtuig naar Bangkok om 2 maanden te reizen. Ik heb even getwijfeld of ik wel of niet wilde bloggen tijdens de reis zelf, maar ik vind het toch wel heel leuk om af en toe een update te posten. Het ligt er natuurlijk een beetje aan of ik de mogelijkheid heb om te bloggen, maar ik wil proberen van elke paar weken een overzichtje te maken. Inmiddels ben ik nu al weer 10 dagen weg. Hierbij de eerste update!

IMG_2174

“Where you going?”

Na een vlucht van ongeveer 15 uur stond ik op de internationale luchthaven van Bangkok. Voor mijn eerste avond had ik een hostel geboekt in de omgeving van Khao San Road, die bekend staat als backpacker-gebied. Ik moet zeggen dat ik het redelijk overwhelming vond om hier voor het eerst rond te lopen, met 2 zware rugtassen, op zoek naar het hostel. Bangkok is enorm groot, druk en chaotisch. Van alle kanten werd ik direct aangesproken door verkopers en taxichauffeurs die wilden weten waar ik heen ging, hopend dat ze me een ritje konden aanbieden. Uiteindelijk kwam ik bij het hostel aan, waar de jetlag en de cultuurshock echt insloegen. Waar ben ik mee begonnen? Gelukkig kwam ik al snel wat leuke mensen tegen in het hostel die me de eerste 2 dagen de weg wijs hebben gemaakt. Ik begon me meer op mijn gemak te voelen, en besefte me hoe onwijs vet het is dat ik hier ben.

IMG_2250

bbb

Bangkok Bed and Bike

Omdat dit voor mij de eerste keer is dat ik langer alleen reis, en ook de eerste keer in Azië, heb ik er voor gekozen de eerste maand vrijwilligerswerk te doen. Een hele tijd terug al vond ik de website Workaway, waarop over de hele wereld vrijwilligersposities worden aangeboden, vaak in ruil voor verblijf en eventueel maaltijden. Ik wilde het heel graag een keer proberen, en dit was de perfecte mogelijkheid. Ik vond het hostel Bangkok Bed and Bike waar ik een maandje aan de slag kon als vrijwilliger. Het leek mij vooral fijn om een soort “thuisbasis” te hebben, collega’s en gasten te leren kennen, en te kunnen ervaren hoe het echte leven is in Bangkok. Het werk zelf is heel goed te doen, en ik werk ongeveer 5 uurtjes per dag in de ochtend, waardoor ik genoeg tijd heb om ‘s-middags andere dingen te doen. Na afloop van mijn reis zal ik nog een meer uitgebreid artikel schrijven over mijn ervaring met Workaway. Het hostel zelf is echt geweldig. De eigenaren hebben het hostel zelf ontwerpen, en de sfeer binnen is heel fijn. Het is echt een rustig plekje waar je kan ontsnappen van de drukke stad.

Tempels en markten

Naast het werken heb ik tot nu toe al veel in en rondom te stad kunnen zien. Wat Pho en de Grand Palace zijn 2 populaire tempels die op loopafstand zitten van mijn hostel, maar er staan er enorm veel verspreid door de stad heen. Verder ben ik ook een dagje naar de floating market in Amphawa geweest, ongeveer een anderhalf uur buiten Bangkok. Maar zelfs binnen Bangkok is er al zo veel te zien en te doen dat het ook leuk is om gewoon rond te lopen en te kijken wat je tegen komt. De straten staan vol met marktkraampjes, en vooral kraampjes met street food kom je volop tegen. Hier zijn nog wat foto’s van de afgelopen tijd!

IMG_2228

IMG_2154

IMG_2127

IMG_2147

IMG_2224

IMG_21541

IMG_21271

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

2 Reacties

  1. 06/10/2016 / 21:02

    Wat ziet het er prachtig uit! Heel erg gaaf!

  2. J & T
    06/25/2016 / 16:39

    Wat een prachtige foto’s ! En wat een ondernemend meisje ben je. Nog een paar dagen en dan komt je vriendje. Een prachtige reis samen en kom veilig terug. Groetjes en liefs van opa en oma Nijssen.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: