Aliexpress Activity Tracker

Activity trackers: Typisch iets waar ik razend nieuwsgierig naar was, maar waarvan ik niet wist of ik het nou veel zou gebruiken. De eerste paar weken is het natuurlijk altijd leuk, maar daarna is het nieuwe er misschien van af. Is het dan de investering waard? Toch betrapte ik mezelf erop dat ik licht jaloers werd iedere keer als ik iemand met een Fitbit om zijn of haar pols zag lopen.

Activity Tracker van AliExpress… ?

En toen ontdekte ik ID115HR Smart Bracelet op AliExpress. Niet zo’n hele pakkende naam, nee. Maar wel te bestellen voor maar $20 en met ongeveer dezelfde functies als een Fitbit. Kijk, dan is het leuk om het een keer te proberen. Bevalt het niet, dat heb je niet meteen veel geld weggegooid. En ben ik wel helemaal overtuigd, dan kan ik altijd later nog upgraden naar een “echte”.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde de armband met hartslagmonitor en koos voor een zwart bandje. Een paar weken lekker ontving ik hem thuis. En ik moet zeggen, ik heb nog nooit zó ongeduldig gewacht op een pakketje uit China.

Hoe bevalt de Smart Bracelet?

De kwaliteit van het bandje zelf is me heel erg mee gevallen. Inmiddels gebruik ik hem al een aantal maanden en hij werkt nog steeds prima. Ik vind het fijn dat hij tegen spatwater kan, en dat de batterij makkelijk op te laden is via een USB-aansluiting. De batterij gaat bij mij zo’n 4 tot 5 dagen mee.

Op het standaard home-scherm zie je de datum, tijd, en batterij. In het menu zit een hartslagmeter, sportmodus, stappenteller, kilometerteller, het aantal calorieën dat je met bewegen hebt verbrand, hoe veel tijd je op een dag actief hebt bewogen, en een “find my phone”-functie. Verder kun je alarmen instellen, een melding krijgen als je te lang stil hebt gezeten, en notificaties van je telefoon op de smart bracelet ontvangen.

Ik moet zeggen dat ik de ene functie beter vind werken dan de ander. Zo vind ik het best interessant om te zien hoe veel ik op een dag heb gelopen, en als ik de melding krijg dat ik weer even moet bewegen doe ik dat ook echt. Het maakt je zeker een stukje bewuster van je eigen gedrag. De alarmen en telefoon-notificaties zijn ook erg handig.

De sportmodus vind ik onzinnig, omdat die na 60 minuten automatisch stopt. Ik ben er ook nog steeds niet achter waar die precies voor dient. Naar de “find my phone”-functie heb ik ook nog nooit omgekeken. En dat zeg ik als iemand die zeker 15 keer per dag haar telefoon kwijt is. De calorieën-functie geeft alleen aan hoeveel je hebt verbrand door beweging. Als je daar echt iets mee wil doen moet je dus zelf nog je basisverbranding daarbij optellen, want aan alleen de hoeveelheid die de smart watch aangeeft heb je niet echt iets.

De Veryfit app

Dan is er nog de iPhone app die bij de Smart Watch hoort. Deze twee koppel je via Bluetooth met elkaar. De app gebruik je om de instellingen van de Smart Watch aan te passen. Daarnaast zie je in de app een overzicht van het aantal stappen dat je per dag hebt gelopen, en hoe je hebt geslapen. Dit vind ik heel leuk om in te zien! Wel jammer dat dit de enige gegevens zijn die in de app terug te zien zijn. De hartslag bijvoorbeeld, die op het bandje zelf wel gemeten wordt, is in de app nergens meer te bekennen. Zo zijn er nog wat dingen die ik toch wel mis in de app. Het voelt niet helemaal compleet.

Activity Trackers: Yay or nay?

Terwijl ik er eigenlijk een beetje bang voor was dat ik de activity tracker na een paar weken links zou laten liggen, gebruik ik hem nog steeds dagelijks. Bepaalde functies vind ik gewoon handig (maar niet noodzakelijk), en ik vind het leuk om af en toe terug te kijken naar de overzichtjes in de app. Maar het is me ook wel duidelijk dat deze Smart Watch niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een Fitbit. Het blijft een vrij goedkoop product van AliExpress, en de functionaliteit mist best wat dingen. Zou ik dan op basis van deze ervaring dan een “echte” aanschaven? Nee, dat ook weer niet. Ik zie dit meer als een leuk hebbedingetje, maar een grote toegevoegde waarde in mijn leven heeft het niet.

Heb jij een andere activity tracker en ben je wel helemaal overtuigd? Laat het weten in de comments! Misschien dat ik nog om te praten ben 😉

Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. Kaylee
    10/10/2017 / 20:55

    Heb je de veryfit app of 2.0? Ik heb hetzelfde armbandje met 2.0 en daar staat gewoon je hartslag weergegeven.

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: