3 tips voor vintage shoppen

Denim Jacket

Sommigen vinden vintage shoppen geweldig, anderen vinden het idee van tweedehands spullen kopen maar niks. Zelf ben ik er een beetje mee opgegroeid, vroeger ging ik regelmatig met mijn moeder samen langs vintage winkeltjes. Het leuke vind ik dat je vaak hele andere dingen tegen komt dan die je in andere winkels zou kopen, en het is natuurlijk ook een stuk goedkoper. Daarom deel ik mijn tips om leuke items te scoren als je vintage winkelt.

Turtlenecks
Blauwtasje 2

 

1. Sta open voor iets nieuws

Vooral als je niet gewend bent om naar vintage winkels te gaan, kan ik me voorstellen dat het even wennen is. Laten we eerlijk zijn, het grootste gedeelte van wat er in de winkel hangt is oude troep. De truc is om hier door heen te leren kijken, en open te staan voor de items die er tussen zitten die wél leuk zijn. Mensen die al van te voren iets “tegen” tweedehands kleding hebben zullen ook nooit iets vinden.
Zoals ik al zei is het leuke van vintage kleding ook dat je hele andere spullen tegen kan komen dan die in andere winkels hangen. Je moet het ook leuk vinden om daar creatief in te zijn, en je proberen voor te stellen hoe je van aparte items iets leuks kan maken.

2. Weet waar je naar op zoek bent

Hoewel de spullen in tweedehands winkels vaak zo veel mogelijk gesorteerd zijn, is het toch vaak even zoeken. Er moet maar net één ding tussen hangen dat jouw smaak is, en ook nog eens past en niet vies of beschadigd is. Het helpt daarom om goed te weten waar je naar op zoek bent. Zelf ben ik bijvoorbeeld afgelopen week wat vintage winkels in geweest, en ik was heel bewust op zoek naar wat dikke truien. Ook weet ik van mezelf heel goed welke kleuren ik wel en niet graag draag. Daarom kon ik er heel gericht wat leuke dingen uit zoeken.

3. Wees kritisch

Dat een kledingstuk maar een paar euro kost, betekent niet meteen dat je het moet meenemen. Zelf heb ik wel snel de neiging om dat te doen, maar het is beter om toch even kritisch te zijn. Kijk of er geen vlekken op zitten, of alle knopen er nog aan zitten, en of de ritsen nog werken. Pas het kledingstuk even als er een paskamer aanwezig is. Denk goed na of het iets is dat je ook écht gaat dragen. Ook al kost een trui maar een euro, het is zonde als die vervolgens ongedragen in je kast blijft liggen.
Deze 3 punten probeer ik dus altijd in gedachte te houden wanneer ik een vintage winkel inloop. Op deze manier heb ik al een hoop leuke spulletjes kunnen vinden, waar ik veel plezier van heb gehad! Dit artikel is trouwens vooral gericht op kleding shoppen, maar ook accesoires voor in huis zijn leuk om vintage te kopen. Ik hoop dat ik hier iemand mee heb geholpen!
Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: