3 onmisbare productivity apps

Productivity Apps
De laatste jaren worden er steeds meer “productvity” apps uitgebracht, apps die gemaakt zijn om je (digitale) leven een stukje makkelijker en sneller te maken. Denk bijvoorbeeld een het maken van planningen en to-do lijstjes, of het organiseren van je foto’s en notities. Zelf ben ik hier groot fan van, en eigenlijk kan ik ook niet meer zonder. Dit zijn mijn 3 favorieten.

Wunderlist

Wunderlist is, zoals de naam al zegt, een app om to-do lijstjes in te maken. Het handige is dat je zo ook kunt indelen op categorie. Zo kun je een apart lijstje bijhouden voor school, werk, boodschappen, je blog, en noem maar op. Ook kun je de to-do’s per dag bekijken, zodat je alle verschillende dingen ziet die je op een dag moet doet. Verder is het fijn om de lijstjes gesynchroniseerd te hebben tussen je laptop en telefoon, zodat je er altijd even naar kan kijken. Ik vind het altijd heel prettig om met lijstjes te werken, omdat je zo een duidelijk overzicht hebt van alles wat je moet doen en niks kan vergeten. Ik gebruik dit nu echt voor alles wat ik doe.
 
Wunderlist is hier te vinden op de website.

Evernote

Evernote is net even wat uitgebreider dan Wunderlist, en voor meer verschillende dingen te gebruiken. Het idee achter Evernote is eigenlijk dat het een soort digitaal notitieboek is. Je kan er, net als in Wunderlist, lijstjes in maken, maar ook aantekeningen en notities, artikelen en recepten van het internet bewaren, foto’s en geluidsfragmenten in zetten, en nog veel meer. Je kunt ook weer verschillende notitieboeken aan maken, zodat je alle notities indeelt op onderwerp. Met Evernote heb je enorm veel vrijheid, dit zijn een aantal voorbeelden van waar ik het voor gebruik:

  • Als dagboek. Deze houd ik niet heel precies elke dag bij, maar als ik wel de behoefte heb om wat gedachten uit te schrijven doe ik het hier.
  • Voor boodschappenlijstjes. Je kunt er voor kiezen om bepaalde notitieboeken te delen met anderen. Boodschappenlijstjes heb ik bijvoorbeeld gedeeld met mijn vriend, zodat we allebei altijd kunnen zien wat we nodig hebben en dingen aan de lijst kunnen toevoegen.
  • Om planningen in te maken. Dit deed ik vooral tijdens mijn studie veel. Ik maakte dan elke tentamenweek een notitie met een overzicht van wat ik moest leren en maken, en wanneer ik alles ging doen. Werkte prima!
  • Recepten opslaan vanaf het internet doe ik ook vaak. Die zet ik dan bij elkaar in 1 notitieboek voor recepten.
  • Sinds ik mijn camera heb gekocht, ben ik online fotografie lessen gaan volgen. Daarvoor moet ik steeds opdrachten maken, die ik ook steeds uitwerk in een notitieboek.
  • Om snelle aantekeningen te maken vanaf mijn telefoon. Bijvoorbeeld als je even snel een adres of telefoonnummer moet noteren.
Dit zijn slechtes aan aantal voorbeelden, maar je kan met Evernote echt alle kanten op. Het ligt er gewoon aan waar je zelf behoefte aan hebt. Evernote is hier te vinden op de website.
 

Google Photos

Google Photos vind ik echt een geweldige uitvinding. Met Google Photos worden al je foto’s online in een cloud opgeslagen. Er zijn natuurlijk wel meer programma’s die dat doen, maar die van Google vindt ik het fijnst werken. Ik heb mijn account zo ingesteld dat alle foto’s die ik maak met mijn telefoon, maar ook de foto’s die op mijn laptop staan, automatisch worden gesynchroniseerd. Zo heb ik altijd al mijn foto’s op één plek. Net een foto gemaakt met mijn telefoon? Dan kan ik die gewoon vanaf mijn laptop bewerken. Wil ik iemand een oude foto laten zien die op mijn lapstop staat? Die is vanaf mijn telefoon gewoon terug te vinden. Ook vind ik het ideaal dat je tussen je foto’s kunt zoeken op locatie, datum, of zelfs onderwerp. Zoek ik bijvoorbeeld naar “strand”, dan krijg ik al mijn foto’s die op een stand zijn gemaakt.

Google Photos is hier te vinden op de website.

 
Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: