2 weken in Portugal: Mijn ervaringen en tips

Uitzicht op Lissabon, Portugal

Nadat ik eind juni mijn studie heb afgerond, was ik toe aan een welverdiende vakantie. Ik ben toen met mijn vriend 2 weken naar Portugal op vakantie geweest, waarvan 4 dagen in Lissabon en de rest in de Algarve, en het was echt super!

Winkelstraat in Lissabon

We kwamen aan in Lissabon, waar we verbleven in een hotel midden in het centrum. Omdat er maar 4 dagen in de stad op de planning stonden en we zo veel mogelijk wilden zien, hebben we steeds de hele dag gelopen en veel gedaan. Ik vond Lissabon een hele mooie stad, waar genoeg te doen is en een gezellige sfeer hangt.

De Botanische Tuin in Lissabon

Tips in en rondom Lissabon

 • Baixa en Praça do Comércio liggen in het centrum van de stad, en zijn leuke plekken om lekker rond te wandelen of op en terrasje iets te drinken.
 • De Botanische Tuin was mooi om te zien, en omdat je er vooral in de schaduw van de bomen en planten loopt een goede plek om een beetje af te koelen.
 • Een kort treinritje van de stad af ligt Sintra, een dorpje dat gebouwd is in de bergen en er een beetje sprookjesachtig uit ziet.
 • Doordat Lissabon zo bergachtig is zijn er verschillende “miradouros” te vinden, hooggelegen uitkijkplaatsen vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 

Daarna was het tijd om te vertrekken naar het zuiden om lekker te relaxen. We huurden een auto, waarmee we naar ons hotel in Loulé reden. Dit is een plaatje in de Algarve, waar op zichzelf niet heel veel te doen is, maar omdat we met de auto verschillende plekken wilden bezoeken was dat geen probleem.

Praia Castelo in de Algarve
Tips in de Algarve
 • Wij hebben dagjes relaxen op het strand afgewisseld met het bezoeken van steden. Mijn favoriete stranden in het gebied waren Castelo en Galé.
 • In Faro was toevallig het Alameda Beer Fest op het moment dat wij er waren. Ook als je niet van bier houdt is dat super gezellig! Ik vond het zelf meer lijken op een soort food truck festival, met (naast bier natuurlijk) een hele brede keuze aan verschillende eettentjes.
 • Lagos was vrij druk en toeristisch, maar alsnog een leuk stadje om in rond te dwalen.

 

Dolfijnen spotten in Sagres
Dolfijnen spotten

Het leukste van de hele reis vond ik toch wel het dolfijnen spotten, wat we deden bij Cape Cruiser in Sagres. De begeleiding was erg professioneel, en vertelde eerst uigebreid over de dolfijnen en andere zoogdieren die er in het gebied leven en we misschien zouden tegenkomen. Daarna gingen we met een speedboot de zee op en vonden we al snel een groep dolfijnen. Het was lastig om ze vast te leggen op foto terwijl ze uit het water sprongen, maar dit was echt heel gaaf om te zien! Ik vond het ook erg fijn om te zien dat de organisatie het beste met de dieren voor heeft; we hielden steeds wat afstand van de dolfijnen, en bleven ook niet te lang bij dezelfde groep.

Ik en Alex in Lissabon

Ik was nog nooit eerder in Portugal geweest, maar heb er echt een hele chille vakantie gehad. Het was een goede mix van veel zien en doen, maar ook genieten van de zon op het strand of een terrasje. Een perfecte afsluiter van het afgelopen schooljaar!

Liefs,
Kayleigh
Volg:
Kayleigh
Kayleigh

Ik ben Kayleigh, een twenty-something uit Den Haag. Op mijn blog leg ik mijn leven vast in verhalen en fotografie.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Delen:

5 Reacties

 1. 08/14/2015 / 11:40

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf in Portugal gewoond voor mijn studie en ben op alle genoemde plekken geweest, ontzettend nostalgisch om foto's er van te zien haha

 2. 08/17/2015 / 14:31

  leuk om te lezen. en vooral ook erg mooie foto's! over een kleine 2 maandjes ga ik zelf op vakantie in portugal. we gaan naar lagos. als je daar nog speciale tips voor hebt, dan hoor ik die graag 😀

 3. 08/17/2015 / 21:20

  Leuk dat je er ook heen gaat, lekker buiten het hoogseizoen ook 🙂 In Lagos zijn we maar 1 middagje geweest dus ik heb niet veel specifieke tips daar, maar je kan wel lekker langs de boulevard wandelen en er zijn veel leuke winkels en terrasjes in het centrum. Alvast veel plezier!

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: